Header Ads

Senarai Penjadualan Peperiksaan, Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan SPA 2018

Senarai Penjadualan Peperiksaan, Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan SPA 2018|Adakah anda telah daftar akaun SPA8i? Jika anda telah mengisi permohonan memasuki perkhidmatan awam melalui Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), sudah tentunya anda perlu peka terhadap info terkini SPA8i. Penting untuk anda mengetahui semakan jadual peperiksaan/ pemeriksaan fizikal, pancaindera dan kecergasan melalui laman web SPA. Lihat ini juga : CARA ISI BORANG PERMOHONAN SPA8i ONLINE 

Senarai Penjadualan Peperiksaan/Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan

Senarai Penjadualan Peperiksaan, Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan SPA 2018


Di sini anda dapat lihat jadual dan tarikh peperiksaan online SPA yang akan dijalankan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Prosedur SPA terkini akan menjalankan peperiksaan awam secara online bagi menapis jumlah calon yang ramai untuk dipanggil sesi temuduga bagi sesuatu jawatan.

Untuk makluman jika anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online SPA anda akan dimaklumkan tiga cara iaitu melalui SMS, email dan semak di laman SPA. Sekiranya jawatan yang melibatkan pakaian seragam misalnya polis, bomba dan seumpamanya. Anda perlu membuat semakan jadual dan tarikh pemeriksaan fizikal, pancaindera dan kecergasan.

● Semak Jadual SPA 2017→ KLIK DISINI 

Semakan Jadual Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan Terkini 


(Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia)
Tarikh peperiksaan : 28 September 2017 - 4 Oktober 2017

Semoga perkongsian artikel Senarai Penjadualan Peperiksaan, Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan SPA 2017 ini dapat membantu calon-calon SPA untuk membuat semakan peperiksaan, pemeriksaan fizikal, pancaindera dan kecergasan dengan lebih mudah. Selamat maju jaya kepada semua calon.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.