Header Ads

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini 2020 Online

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini 2020 Online. Anda ingin bekerja dalam perkhidmatan awam di Malaysia? Sudah buat permohonan jawatan kosong di portal SPA? Untuk pengetahuan, portal SPA8i merupakan satu aplikasi online bagi mereka yang ingin memohon jawatan kosong kerajaan dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Dalam portal SPA8i online ini disediakan sistem yang sangat efisien dan sistematik untuk memudahkan pemohon membuat permohonan jawatan kosong yang sesuai dengan kelayakan. Selain itu, anda juga boleh kemaskini data maklumat dan menyemak maklumat temuduga dengan mudah.

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini Online

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini 2020 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang login portal SPA8i untuk permohonan dan kemaskini :

Cara Mohon SPA8i Online


1. Untuk permohonan boleh layari ke laman web SPA8i http://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp.

2. Masukkan nombor kad pengenalan anda dan besertakan kata laluan yang didaftarkan.

3. Bagi yang belum mendaftar akaun SPA8i, daftar disini.

BACA JUGA : Semakan Penjadualan Temuduga SPA8i 2020

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang SPA8i login, anda boleh baca disini.

34 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. saya lupa kata laluan saya sudah kemas kini tetapi saya tidak boleh kerana gangguan sistem saya tidak dapat masuk..bantu saya bagaimana cara untuk menyelesaikan masalah ini..

    BalasPadam
  3. saya lupa kata laluan Dan email saya..macam mana ya nak reset balik.x boleh masuk.dah buat lupa kata laluan pun still x boleh..tolong saya

    BalasPadam
  4. Sy brmnt sngt nk jadi anggota polis / jpj..sy dh isi borng spa online tpi sy luka password dh try buat bnyk kli dh..still jgk xblh msk ..buat yg baru pn xblh..jdi mcm mne sy nk buat permohonan .? Blh tlong sy?

    BalasPadam
  5. Why.. Why.. Why.. Camon laa brada !!

    BalasPadam
  6. Bka link pmhnan n kmaskini apsal x blh bka pla?

    BalasPadam
  7. Kenapa saya punya id tidak sah...?adakah saya telah disekat?

    BalasPadam
  8. Kenapa saya punya id tidak sah...?adakah saya telah disekat?

    BalasPadam
  9. Saya tdk dapat buka langsung id sma kata laluan tdk sah

    BalasPadam
  10. Saya telah beri alamat email yg salah dalam borang spa, bagaimana saya mahu tahu status permohonan saya

    BalasPadam
  11. kenapa tak boleh login langsung?

    BalasPadam
  12. tak boleh masuk link langsung

    BalasPadam
  13. knp tak dpt login? Tell me what happen!

    BalasPadam
  14. Saya lupa kata laluan, macam mana ya say Nak reset balik...xboleh masuk, da banyak kali saya buat pun masih xboleh....tolong saya

    BalasPadam
  15. Knapa xdpt login...mcm MNA nak tau kputusan klau xdpt login

    BalasPadam
  16. Bole tnya utk Mohon blik ni spa.. bole x..beb sya xbole login langsung

    BalasPadam
  17. kenapa x boleh login spa8i ne apa masalah laman web dia

    BalasPadam
  18. kenapa tak dapat login ke spa?rasanya dah dekat sebulan sy cuba tak dapat2 login ni..spa ada masalah ke sekarang?

    BalasPadam
  19. Saya tdk dapat buka langsung id sma kata laluan tdk sah..sy rasa dh betul key in semua...

    BalasPadam
  20. Saya ada sijil skm level 3 and DLKM tetapi Bahasa melayu saya D Layak ke saya membuat permohonan Sebagai anggota Jpj Atau Polis?

    BalasPadam
  21. Tak dpt log in link 😑

    BalasPadam
  22. Saya mahu kemaskini spa8 , tp knapa tidak boleh login ya... Bnyak Kali sdh try.. mmang Ada masala atau mcmna, dah nak putus asa dgn spa8 nie..

    BalasPadam
  23. Sya x boleh log in, whyy????

    BalasPadam
  24. Kenapa x boleh log in?? Dah cuba buat lupa kata laluan juga kenapa x boleh log in..why???

    BalasPadam
  25. Kenapa x boleh log in?? Dah cuba buat lupa kata laluan juga kenapa x boleh log in..why???

    BalasPadam
  26. SPA ni ada masalah ke?? Kenapa x boleh log in?? Semua password dah cuba ttp xdpt log in whyyy????

    BalasPadam
  27. I can’t login .. why ???

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.