Header Ads

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini Online

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini Online | Anda ingin bekerja dalam perkhidmatan awam di Malaysia? Sudah buat permohonan jawatan kosong di portal SPA? Untuk pengetahuan, portal SPA8i merupakan satu aplikasi online bagi mereka yang ingin memohon jawatan kosong kerajaan dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Dalam portal SPA8i online ini disediakan sistem yang sangat efisien dan sistematik untuk memudahkan pemohon membuat permohonan jawatan kosong yang sesuai dengan kelayakan. Selain itu, anda juga boleh kemaskini data maklumat dan menyemak maklumat temuduga dengan mudah.

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini Online

SPA8i Login : Permohonan dan Kemaskini Online 


Berikut adalah cara login portal SPA8i secara online :

1. Layari ke laman web portal SPA8i 👉 http://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp.

2. Masukkan nombor kad pengenalan anda dan besertakan kata laluan.

3. Bagi yang belum mendaftar lagi portal SPA8i, daftar disini.

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang SPA8i login, anda boleh baca disini. Semoga perkongsian artikel ini dapat membantu anda cara login akaun SPA8i dengan mudah hanya menerusi online.

9 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 2. saya lupa kata laluan saya sudah kemas kini tetapi saya tidak boleh kerana gangguan sistem saya tidak dapat masuk..bantu saya bagaimana cara untuk menyelesaikan masalah ini..

  BalasPadam
 3. saya lupa kata laluan Dan email saya..macam mana ya nak reset balik.x boleh masuk.dah buat lupa kata laluan pun still x boleh..tolong saya

  BalasPadam
 4. Sy brmnt sngt nk jadi anggota polis / jpj..sy dh isi borng spa online tpi sy luka password dh try buat bnyk kli dh..still jgk xblh msk ..buat yg baru pn xblh..jdi mcm mne sy nk buat permohonan .? Blh tlong sy?

  BalasPadam
 5. Why.. Why.. Why.. Camon laa brada !!

  BalasPadam
 6. Bka link pmhnan n kmaskini apsal x blh bka pla?

  BalasPadam
 7. Kenapa saya punya id tidak sah...?adakah saya telah disekat?

  BalasPadam
 8. Kenapa saya punya id tidak sah...?adakah saya telah disekat?

  BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.