Header Ads

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018 | Adakah anda calon peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor Gred N41? Sepertimana calon tahu, exam Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 yang akan diadakan pada 6 Februari 2018 ini adalah pertama kali peperiksaan anjuran Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor dengan kerjasama Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mengadakan peperiksaan online bagi jawatan Pegawai Tadbir Negeri Gred N41.

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018

Peperiksaan online Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 kali ini mempunyai 3 seksyen iaitu Pengetahuan AM, Daya Menyelesaikan Masalah dan Ujian Psikometrik. Calon-calon diperuntukkan masa selama 2 jam 15 minit untuk menjawab 3 seksyen keseluruhannya secara serentak mulai jam 10.00 pagi sehingga 12.15 tengah hari. Semakan melalui server e-semakan di pautan http://e-semakanbcc.spa.gov.my/ptn41/.

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018


Berikut adalah skop dan nota peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 sebagai panduan buat calon :

Seksyen A : Ujian Psikometrik


Dalam seksyen A iaitu Ujian Psikometrik, anda akan lebih diuji kepada personaliti dan nilai positif calon peperiksaan SPA. Maknanya Ujian Psikometrik ini menguji tentang diri anda sendiri dan anda perlu menjawab jawapan dalam bentuk 'YA' atau 'TIDAK' atau 'SETUJU' dan 'TIDAK SETUJU'. Masa yang diberikan hanya 20 minit sahaja.

Seksyen B : Pengetahuan AM


Dalam seksyen ini, anda diberikan masa selama 45 minit untuk menjawab 50 soalan yang disediakan. Calon akan ditanya berkaitan jawatan Pegawai Tadbir N41 Negeri Johor dan juga isu-isu semasa disekeliling anda. Jadi anda perlu tahu apakah isu yang berlaku sekarang. Anda perlu banyak baca surat khabar berkaitan dengan kerjaya yang anda ambil ini.

Selain itu, anda kena tahu juga dasar kerajaan dan apa yang telah kerajaan lakukan seperti BR1M, GTP, KR1M dan banyak lagi. Secara umumnya anda perlu study tentang pengurusan sumber manusia, hal kewangan dan pentadbiran, pembangunan wilayah dan negeri, keselamatan negara, hubungan antarabangsa dan banyak lagi. Kalau diikutkan memang banyak anda perlu baca agar dapat lulus peperiksaan online ini dengan mudah.


Seksyen C : Daya Menyelesaikan Masalah


Dalam seksyen ini anda akan ditanya mengenai soalan matematik, statistik dan penyelesaian masalah yang anda pelajari ketika menduduki peperiksaan SPM. Jadi untuk pengetahuan anda, seksyen ini adalah soalan berbentuk objektif. Anda hanya perlu sediakan kalkulator untuk menjawab 40 soalan seksyen ini yang diperuntukkan masa selama 45 minit sahaja.

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018


Berita baik buat anda dimana tim infokerjaya telah menyediakan satu rujukan lengkap untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir N41 Negeri Johor sebagai panduan buat calon. Bagaimana nak dapatkan rujukan tersebut?

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir Negeri Johor N41 2018


Ia bukan percuma . Ada bayaran paling murah adalah RM40. Ia sebagai bonus untuk usaha mereka mengumpul dan menulis nota padat untuk anda mengulangkaji dalam masa yang cepat. Anda adalah yang bertuah yang mendapatkan rujukan panduan ini.

Anda perlu dapatkan rujukan peperiksaan online pegawai tadbir N41 ini mulai 1 Februari 2018 sehingga 5 Februari 2018 (11.59 malam). Jualan adalah terhad! Anda perlu jadi orang yang terpantas untuk dapatkan rujukan peperiksaan online Pegawai Tadbir N41 Negeri Johor. Dijangka seramai 20,000 calon akan dipanggil untuk menduduki peperiksaan online ini.

Rujukan anda adalah dalam bentuk Ebook yang boleh dibaca melalui PDF. Ia bukan nya dicetak. Dapatkan segera! Keputusan di tangan anda.

>> Download Nota dan Contoh Soalan Exam Pegawai Tadbir N41 Disini 


Join Group Telegram PEGAWAI TADBIR N41


Jika anda ingin mendapatkan info terkini mengenai rujukan peperiksaan online ini, anda boleh join group channel Telegram melalui link ini → https://t.me/pegawaitadbirnegerin41

Baca juga :
● Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Online SPA 

Selamat maju jaya kepada calon exam Pegawai Tadbir N41 Negeri Johor sesi Februari 2018. Kongsikan artikel ini jika anda rasa bermanfaat.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.