Header Ads

Contoh Soalan Temuduga Penolong Penguasa Kastam 2021

Contoh Soalan Temuduga Penolong Penguasa Kastam 2021. Adakah anda calon temuduga Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 sesi 2021? Pertama kali, admin ucapkan tahniah kepada calon yang bakal menduduki temuduga SPA bagi jawatan kerajaan. Anda pastinya berasa bertuah kerana anda di antara calon yang terpilih untuk menghadiri sesi temuduga SPA untuk jawatan Penolong Penguasa Kastam WK29. Inilah peluang terbaik anda untuk bergelar anggota Kastam jika berjaya peringkat temuduga. Bagaimana persediaan anda untuk menduduki temuduga Penolong Penguasa Kastam WK29?

Contoh Soalan Temuduga Penolong Penguasa Kastam

Untuk pengetahuan anda, sesi temuduga bagi jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 akan diadakan bermula pada 15 Julai 2018 sehingga 2 Ogos 2018. Bagi mereka yang diterima untuk mengisi kekosongan jawatan ini akan dapat berkhidmat di Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Jadi bila anda dipanggil untuk sesi temuduga Penolong Penguasa Kastam WK29, sudah tentu anda sedang mencari tips, contoh soalan dan bahan rujukan berkaitan temuduga Penolong Penguasa Kastam WK29. Sila semak dahulu jadual temuduga jawatan ini disini.

Contoh Soalan Temuduga Penolong Penguasa Kastam 2021


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang temuduga Penolong Penguasa Kastam termasuk memaparkan contoh-contoh soalan sebagai rujukan buat calon SPA. Antara contoh-contoh soalan temuduga Penolong Penguasa Kastam yang bakal anda hadapi seperti berikut ;

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang secara ringkas?
2. Apakah pekerjaan anda sekarang? 
3. Apakah bidang-bidang tugas sebagai Penolong Penguasa Kastam Gred WK29?
4. Jika anda diterima menjawat jawatan Penolong Penguasa Kastam, apakah sumbangan yang boleh diberikan?
5. Mengapa kami perlu memilih anda sebagai Penolong Penguasa Kastam?
6. Jika anda ditawarkan di Sabah atau Sarawak, adakah anda sanggup?
7. Siapakah menteri yang menerajui kementerian tersebut?
8. Apakah fungsi, misi dan visi Kastam?
9. Apakah nama duti dan cukai-cukai yang dikenakan oleh Kastam?
10. Isu semasa di Malaysia 

Inilah antara contoh soalan temuduga Penolong Penguasa Kastam WK29 yang boleh dijadikan panduan buat mereka untuk menduduki temuduga sebenar nanti. Soalan di atas adalah hanya contoh soalan sahaja bukannya ramalan atau bocor soalan.


Kenapa Ramai Calon Gagal Ketika Temuduga Kerajaan?


Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai faktor atau punca penyumbang kenapa calon temuduga kerajaan gagal dalam temuduga. Faktor utama adalah calon gagal menjawab soalan yang dikemukakan dan tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan panel penemuduga.

Oleh itu, ramai calon gagal menjawab soalan temuduga dengan baik dan tepat. Tambahan pula ada calon yang tidak dapat bezakan soalan yang benar. Lagi satu faktor kegagalan calon adalah tidak dapat mempersembahkan resume yang terbaik kepada panel penemuduga. Hal ini kerana ada sesetengah calon temuduga tidak mengambil berat tentang format resume kerajaan sebenar. Sekaligus, menjadi halangan para calon untuk menjawat jawatan ini.

Panduan Temuduga Kerja Kerajaan SPA


Perhatian kepada calon temuduga Penolong Penguasa Kastam sesi Julai 2018, sekiranya anda ingin mendapatkan panduan atau ingin tahu cara temuduga kerajaan sebenar, jalan terbaik adalah dapatkan Panduan Temuduga Kerja Kerajaan menerusi link di bawah ;


Join Group Telegram Temuduga Kerja Kerajaan


Untuk informasi tambahan, calon boleh join group Telegram Temuduga Kerja Kerajaan menerusi pautan di bawah :

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.