Header Ads

Jawatan Kosong MARA 2019 Majlis Amanah Rakyat

Jawatan Kosong MARA 2019 Majlis Amanah Rakyat. Peluang buat mereka yang berkelayakan dan berminat untuk memohon jawatan kosong di sektor perkhidmatan awam atau swasta. Untuk makluman, Majlis Amanah Rakyat (MARA) mempelawa warganegara Malaysia yang mempunyai  ciri-ciri modal insan yang berkompetensi, berkelayakan, berintegriti, berfikiran dinamik,  berkeyakinan tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan di Majlis Amanah Rakyat. Permohonan jawatan kosong ini boleh dibuat secara online di laman web mara. Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 Jun 2019.

Jawatan Kosong MARA 2019 Majlis Amanah Rakyat

Jawatan Kosong MARA 2019 Majlis Amanah Rakyat 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang jawatan kosong MARA termasuk memaparkan senarai Jawatan, aplikasi permohonan dan tarikh tutup :

Jawatan :
1. JURUTERA
2. PENOLONG PEGAWAI EHWAL EKONOMI
3. PENOLONG JURUTERA
4. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK
Kekosongan Baru 2019
Tarikh Tutup Permohonan : 16 Jun 2019

Cara Permohonan Jawatan Kosong Majlis Amanah Rakyat 2019


1. Pemohon dibenarkan memohon satu (1) jawatan sahaja.

2. Permohonan hendaklah dibuat dengan secara online yang boleh di layari melalui laman website MARA www.mara.gov.my.

3. Salinan sijil-sijil kelayakan yang disahkan oleh pegawai kerajaan dari kumpulan Pengurusan dan Profesional dan lain-lain keterangan peribadi dan hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temu duga.

4. Hanya permohonan yang dibuat secara online melalui laman websit MARA sahaja yang akan diterima. Permohonan yang lewat diterima atau tidak mematuhi peraturan yang dinyatakan akan ditolak.

5. Tarikh tutup permohonan iklan jawatan ini ialah pada 16 Jun 2019.

Nota :

a. Semua permohonan yang diterima akan ditapis dan disaring berasaskan kepada kriteria-kriteria tertentu yang telah ditetapkan. Bagi jawatan-jawatan yang menetapkan kelayakan ijazah dan diploma, keutamaan adalah kepada pemohon yang berpengalaman kerja dalam bidang
berkaitan selama dua (2) tahun.

b. Pemohon yang melepasi saringan sahaja yang akan dipanggil untuk menghadiri temu duga.

c. Pemohon yang mempunyai diploma dan ijazah sarjana muda hendaklah membuat semakan pengiktirafan kelayakan melalui laman web http://www2.mqa.gov.my/esisraf/kelayakan.cfm dan mengemukakan salinan pengiktirafan tersebut semasa menghadiri temu duga nanti.

d. Pemohon yang berjaya dalam temu duga sahaja akan dihubungi. Mereka yang tidak dihubungi dalam masa enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka sebagai tidak berjaya.

e. Salinan kad pengenalan, surat beranak dan sijil-sijil kelulusan yang disahkan oleh pegawai Kerajaan dari Kumpulan Pengurusan & Profesional dan lain-lain keterangan peribadi (RESUME) hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temuduga.

PENGARAH
BAHAGIAN SUMBER MANUSIA MARA
TINGKAT 18, IBU PEJABAT MARA
21, JALAN MARA
50609 KUALA LUMPUR

Semoga anda berjaya mengisi kekosongan jawatan di Majlis Amanah Rakyat.

Sumber : mara

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.