Header Ads

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan)

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan). Bagaimana cara semak bantuan Jabatan Kebajikan Malaysia (JKM)? Panduan buat pemohon yang ingin membuat semakan status Bantuan JKM tahun 2020. Untuk makluman, kini anda boleh semak status Bantuan JKM secara online menerusi laman sesawang JKM di http://spbk.jkm.gov.my.

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan)

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan) 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Bantuan JKM tahun 2020 termasuk memaparkan aplikasi semakan :

1. Untuk semakan sila layari ke laman web http://spbk.jkm.gov.my

2. Masukkan No. Kad Pengenalan dan klik pada butang 'Semak'.

3. Senarai hanya akan memaparkan status bantuan yang telah dipohon atau sedang diterima.

Artikel Berkaitan : Semakan Status BSH 2020 Isi Rumah & Bujang 

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila hubungi di:

Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia
Aras 6, 9 - 18
No 55, Persiaran Perdana
Presint 4,
62100 Putrajaya
E-mel : helpdesk.ebantuan@jkm.gov.my

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kerajaan 2020 

95 ulasan:

  1. Bila masuk duit kebajikan masyarakat tahun 2020

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum saya nak bertanya bantuan untuk kemasukan bulan 12 /2019 dimasukkan pada bulan 1 /2020 boleh saya tahu berapa hari bulan bantuan jkm masuk ye kawasan cukai Kemaman Terengganu

    BalasPadam
  3. Duit jkm tuk thn 2020 ni bila nak dapat tipon2 pejabat nk tnya x angkat2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah, tipon 3 nombor pun tak jwb, takkan nak kena pergi jkm semata2 nak tanya bila duit nak masuk? nak naik bas @ grab ke sana pun duit da kering nak buat duit tambang.

      Padam
  4. Assalamualaikum selamat petang. Nak tanye duit bantuan JKM saya bile masuk ye

    BalasPadam
  5. Salam sya nk tnya duit ank skloh bila msk

    BalasPadam
  6. Ble ea bantuan jkm saya msok ye??

    BalasPadam
  7. Bila duit jkm saya masuk ye ? Daerah Kuala kubu bharu.

    BalasPadam
  8. Susah nye warga oku jkm bayar tk ikot pada masa n tarikh yg tetap .kasihan😢

    BalasPadam
  9. time2 camni la duit nak pkai byk sbb anak2 da masuk skola.urusan yuran & buku pn tak setel lg,harapkn duit jkm sbg BANTUAN tp sedih sgt sbb anak2 semua da msuk skola tp bantuan dr jkm tak masuk2 lg,call pun tak jwb2...bukan dekat nak pi jkm utk tanyakan hal ni..transport pun takde nk ke sana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal...x fikir orang susah tau senang depa je...

      Padam
    2. dpt kol pg td,jkm ckp dlm 15hb ni bru duit msuk...sedih..kesian kat anak2.. kebulur nk tgu seminggu lg

      Padam
    3. Lepas nie pakat2 pilih tukaq menteri yg bagus2...menteri x ada otak buang terus...dulu kerajaan lama x pernah lewat pun

      Padam
  10. Assalamualaikum nk tanya lah nape ye duit bantuan OKU kdang² di byr tk ikut tarikh yg di tetapkan kadang cpt kdang lmbt.sya dah gi cek duit tak masuk lagi..dah lah Sya nk kuat susah tak ade kenderaan bertambang tau. bukan itu saja nk kuar pon payah dgn keadaan Sya yg tak berapa sihat ni.tlg bagi penjelasannya???

    BalasPadam
  11. Duit oku 2020 bila masuk . Tak ada tarikh tetap ke

    BalasPadam
  12. Kata setiap 1 hr bulan...nie dah 7 hr bln masih x ada lg...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum. Duit jkm bila masuk ye?? Banyak kli check dah. Selalu awal jew masuk. Ni dah 7hb xde masuk lagi. Tolong bg perjelasan.bila duit bantuan oku masuk??

    BalasPadam
  14. Menteri x pa la duit kepok2 tolong kesian sikit dgn org lain yg beratus2 kali g atm cek tengok2 x ada..org mcm kami nie harap duit nie la...pastu lambat lak...ingat kami nie apa?

    BalasPadam
  15. Terkini sy cek tadi jam 2:57petang masih x masuk2.....

    BalasPadam
  16. Bila duit JKM masuk bank.. Kuching

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menteri shj tau guna duit rakyat x reti guna duit

      Padam
  17. Nak tanya sahabat semua...duit jkm dah masuk ke area johor bahru

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada sahabat kita dapat kol katanya pihak jkm kata dalam 15 hr baru dapat...tu la kata depa nie x fikir org...pikir perut depa je....x kesian ke dengan org...ye lah menteri kafir mana ada otak...yg menteri melayu pun bodoh duk ikut menteri kafir...

      Padam
  18. Duit bantuan JKM Saya bile masuk ye..

    BalasPadam
  19. Tak ada yg dapat lagi ke duit jkm kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ah...kerajaan cerdik sngt...depa duit kepok2 x pe lh...kita nie harap duit bantuan je lh tu pun bayar ikut suka depa je....

      Padam
  20. zaman bn 1 hb confirm masuk.
    skrg hampeh..
    call x angkat2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal...nie dh 9 hb tu kata kena tukar semula menteri2 bangang nie

      Padam
  21. Tak ada tarikh tetap ..tak kesian kat org2 tua ke ? .. 15hb kalau masuk tu dah kira prtengahan bulan....apa lah nasib

    BalasPadam
  22. Saya ada call tadi JKM Kuala kubu bharu.JKM cakap besok atau minggu depan baru duit masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita tunggu dan lihat beruk2 kewangan handle mcm mana...otak masing2 letak kat lutut

      Padam
  23. Minggu depan tu 15hb lh tu...bohong ja nak masuk esok...nanti sape2 dh masuk inform ye

    BalasPadam
  24. Buat org mcm pengemis lak JKM ni.

    BalasPadam
  25. Betui tu....kalau kita lambat x terima kalau depa lambat x pe...menteri baral

    BalasPadam
  26. Utk pihak jkm saya bg pendapat biar lah ada tarikh tetap masuk kan duit kami

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tarikh tetap depa 1 hb tapi x tau la knp lambat tahun nie...melampau...duit pun putus terus...kita dah bajet2 tengok2 depa wat masuk lmbat duit jadinya duit pun putus la...

      Padam
    2. Bila duit jkm masuk.kelantan

      Padam
  27. Tggu jelah smpi 15hb ni.. Kita bising kat sni pun bkn dorg amik kesah pn... Kol pn bkn nak angkat. Apa masalah pn xtau la JKM ni... Tahan nak maki je ni.. Haihhhh

    BalasPadam
  28. Sudah masuk iyea elaun oku..Alhamdulillah..

    BalasPadam
  29. Balasan
    1. Ada yg dapat ada yg minggu depan kot...

      Padam
  30. Dah masuk ke duit area selangor?

    BalasPadam
  31. Jkm kelantan bilo nk masuk duit ni

    BalasPadam
  32. JKM KEDAH X MASUK LAGI APA LA NASIB HARAP DUIT ORANG PAYAH....KERJA X BOLEH DAH...SAPE NAK AMBIL MUKA LECUR TERUK...HMMM HARAP KERAJAAN BAGI IKUT SUKA HATI DEPA JA...KALAU BOLEH CARI SENDIRI X HARAP DAH KERAJAAN TAU X?

    BalasPadam
  33. Kalau dah bangang tu bangang jugaklah...gaji dorang tahu pulakk n cepat...d tau buat2 tak tau...tak je bodoh tu...tak snggup pikul tanggung jawab mintak2lah berhenti secara trhormat sebelum kena terajang keluar...harap maklum..
    Terkasar bahasa sb dorang syg mintak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lh mcm la beribu2 gaji depa berbilion2 tau lak nk cepat

      Padam
  34. Sb dorang snggup biar warga oku meronta2 macam pengemis jadi caci makalah penawarnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau boleh kerja kami x minta lh duit ko wahai kerajaan bangsat...

      Padam
  35. Haram jadah kata 1hb nie dah 12hb x masuk2 org pandai jg guna duit...bukan menteri je pndai guna duit...pastu nk dekat2 pilihan raya pandai lak cari pegundi2...bab* betul kerajaan skrg

    BalasPadam
  36. bantuan jkm utk selangor belom masuk lagi,hari jumaat lepas sy ada call jkm tanya tarikh bantuan bila masuk,pegawai tu cakap hujung bulan..tapi tak pasti la brape haribulan,sabarkan je la..mane tau eaok ada keajaiban masuk duit bantuan kan...doa yg baik2 je la semua....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ujung bln kira jkm da bhutang dgn kita sbln... Ikot ske hati je kn wat org mcm pengemis..

      Padam
  37. nak buat mcmne kan,mcmni la nasib org2 yg kurang kemampuan,mereka tak fikir yg kita juga sngt memerlukan,jika kita org kaya kita pon tak mohon bantuan dari jkm kn...adehhh...kadang sedih tengok sikap mereka yg tak pandang kesusahan rakyat...dah tukar pm lagi la teruk sistem bayaran bantuan dorg ni...hmmmm...

    BalasPadam
  38. Inilah isu2 rakyat sebagaimana kerajaan menjanjikan wahai JKM.Rakyat takkan meronta sebegini apabila kerajaan baru hanya mampu menjanjikan akan ttapi tidak mmpu menepati janjinya. Amik iktibar perkara ini untuk sahabat semua..

    BalasPadam
  39. hari ni duit jkm dah masuk ke belum

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum beruk2 kewangan x reti2 nak bank in kan duit rakyat....x tau la...suami sy nak kerja dgn org mmg x boleh dah sbb teruk kena asid...sape nak ambil kerja...dgn ank kecik lg...kalau sy boleh kerja mmg x pandang dah duit JKM NIE...lain kali tolong ambil perhatian la wahai beruk2 kewangan....x pggl dh menteri...sbb klu org dia ada otak...beruk x ada otak...so pggl beruk...

      Padam
  40. assalamualaikum semua...bantuan jkm sy dah masuk,area kajang

    BalasPadam
  41. Sape area kedah dah masuk ke? Sy cek td x masuk lg

    BalasPadam
  42. Kasihan ayah saya.dah la sekarang suami sy tak kerja.nak bantu pun sy anak ramai.duit kebajikan ayah saya belum dapat2.minta2 la jap lagi cek dah masuk

    BalasPadam
  43. Area Seremban dah masuk ke jkm??

    BalasPadam
  44. sy dduk kajang...alhamdulillah bantuan jkm mmg dah masuk...mane yg belom masuk tu sabarkan je la,doa la semoga cepat masuk,insyaallah mane tau ptng ni masuk ataupon esok ke...

    BalasPadam
  45. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  46. Assalamualaikum hai semua. Duit JKM Kajang dah masuk belum ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nurbalqis duk kajang masuk dah...awk x masuk lg ke..?

      Padam
  47. Saya duduk kat Balakong JKM saya tak masuk lagi lah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun x masuk lg daerah pokok sena kedah

      Padam
  48. Bantuan area kuching dah masuk ke...bingung dh nyawa sebab nak bayar buku ank sekolah

    BalasPadam
  49. Alhamdulillah bantuan JKM dah masuk.. COD johor..

    BalasPadam
  50. Kaw kedah sy col td JKM kata suruh cek lepas 16 hb...hmmm...entah lh....

    BalasPadam
  51. Area Kuching duit bkk dh masuk ka..

    BalasPadam
  52. Belum sy cek td x ada lg...

    BalasPadam
  53. arel temerloh pahang dah masuk ke ye

    BalasPadam
  54. Duit area pdang terap kola nerng msok blom bntuan kronik rm200

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semlm ada kol jkm alor setar depa suruh cek lepas 16 hb

      Padam
    2. dah banyak kali check,harini dah nak msuk 19 tkdk apa jugak

      Padam
  55. Duit oku I bulan ni bila masuk bank

    BalasPadam
  56. sekrng dh 18 msih tk dpt jugak.mcm mna ni kwasan pkok sena,

    BalasPadam
  57. Dah tegah bulan dah,tak pkir ka org tua2,

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.