Header Ads

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan)

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan). Bagaimana cara semak bantuan Jabatan Kebajikan Malaysia (JKM)? Panduan buat pemohon yang ingin membuat semakan status Bantuan JKM tahun 2020. Untuk makluman, kini anda boleh semak status bantuan JKM secara online menerusi laman sesawang JKM di http://spbk.jkm.gov.my.

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan)

Semakan Bantuan JKM 2020 Online (Status Permohonan) 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat tahun 2020 termasuk memaparkan cara dan aplikasi semakan :

Cara Semak Bantuan JKM Online 


1. Untuk semakan sila layari ke laman web http://spbk.jkm.gov.my

2. Setelah masuk di bahagian halaman, sila klik pada butang 'Semakan Status Permohonan Talian'.


3. Masukkan No. Kad Pengenalan dan klik pada butang 'Semak'.

4. Senarai hanya akan memaparkan status bantuan yang telah dipohon atau sedang diterima.

Artikel Berkaitan : Semakan Status BSH 2020 Isi Rumah & Bujang

Kelayakan Memohon Bantuan Kebajikan


1.Bantuan Kanak-Kanak (BKK);
2.Elaun Pekerja Cacat (EPC);
3.Bantuan OKU Tidak Berupaya Bekerja (BTB);
4.Bantuan Penjagaan OKU Terlantar/ Pesakit Kronik Terlantar (BPT);
5.Bantuan Orang Tua (BOT);
6.Bantuan Am Persekutuan (BA);
7.Bantuan Anak Pelihara (BAP);
8.Bantuan Latihan Perantis (BLP);
9.Bantuan Geran Pelancaran (GP);
10.Bantuan Alat Tiruan/ Alat Sokongan (BAT);
11.Tabung Bantuan Segera (TBS).

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila hubungi di:

Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia
Aras 6, 9 - 18
No 55, Persiaran Perdana
Presint 4,
62100 Putrajaya
E-mel : helpdesk.ebantuan@jkm.gov.my

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kerajaan 2020

Penafian : Laman portal ini tiada sebarang kaitan dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia. Segala informasi atau maklumat yang dikongsikan adalah untuk memudahkan dan memberi pengetahuan kepada umum.

210 ulasan:

  1. Bila masuk duit kebajikan masyarakat tahun 2020

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum saya nak bertanya bantuan untuk kemasukan bulan 12 /2019 dimasukkan pada bulan 1 /2020 boleh saya tahu berapa hari bulan bantuan jkm masuk ye kawasan cukai Kemaman Terengganu

    BalasPadam
  3. Duit jkm tuk thn 2020 ni bila nak dapat tipon2 pejabat nk tnya x angkat2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah, tipon 3 nombor pun tak jwb, takkan nak kena pergi jkm semata2 nak tanya bila duit nak masuk? nak naik bas @ grab ke sana pun duit da kering nak buat duit tambang.

      Padam
  4. Assalamualaikum selamat petang. Nak tanye duit bantuan JKM saya bile masuk ye

    BalasPadam
  5. Salam sya nk tnya duit ank skloh bila msk

    BalasPadam
  6. Ble ea bantuan jkm saya msok ye??

    BalasPadam
  7. Bila duit jkm saya masuk ye ? Daerah Kuala kubu bharu.

    BalasPadam
  8. Susah nye warga oku jkm bayar tk ikot pada masa n tarikh yg tetap .kasihan😢

    BalasPadam
  9. time2 camni la duit nak pkai byk sbb anak2 da masuk skola.urusan yuran & buku pn tak setel lg,harapkn duit jkm sbg BANTUAN tp sedih sgt sbb anak2 semua da msuk skola tp bantuan dr jkm tak masuk2 lg,call pun tak jwb2...bukan dekat nak pi jkm utk tanyakan hal ni..transport pun takde nk ke sana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal...x fikir orang susah tau senang depa je...

      Padam
    2. dpt kol pg td,jkm ckp dlm 15hb ni bru duit msuk...sedih..kesian kat anak2.. kebulur nk tgu seminggu lg

      Padam
    3. Lepas nie pakat2 pilih tukaq menteri yg bagus2...menteri x ada otak buang terus...dulu kerajaan lama x pernah lewat pun

      Padam
  10. Assalamualaikum nk tanya lah nape ye duit bantuan OKU kdang² di byr tk ikut tarikh yg di tetapkan kadang cpt kdang lmbt.sya dah gi cek duit tak masuk lagi..dah lah Sya nk kuat susah tak ade kenderaan bertambang tau. bukan itu saja nk kuar pon payah dgn keadaan Sya yg tak berapa sihat ni.tlg bagi penjelasannya???

    BalasPadam
  11. Duit oku 2020 bila masuk . Tak ada tarikh tetap ke

    BalasPadam
  12. Kata setiap 1 hr bulan...nie dah 7 hr bln masih x ada lg...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum. Duit jkm bila masuk ye?? Banyak kli check dah. Selalu awal jew masuk. Ni dah 7hb xde masuk lagi. Tolong bg perjelasan.bila duit bantuan oku masuk??

    BalasPadam
  14. Menteri x pa la duit kepok2 tolong kesian sikit dgn org lain yg beratus2 kali g atm cek tengok2 x ada..org mcm kami nie harap duit nie la...pastu lambat lak...ingat kami nie apa?

    BalasPadam
  15. Terkini sy cek tadi jam 2:57petang masih x masuk2.....

    BalasPadam
  16. Bila duit JKM masuk bank.. Kuching

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menteri shj tau guna duit rakyat x reti guna duit

      Padam
  17. Nak tanya sahabat semua...duit jkm dah masuk ke area johor bahru

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada sahabat kita dapat kol katanya pihak jkm kata dalam 15 hr baru dapat...tu la kata depa nie x fikir org...pikir perut depa je....x kesian ke dengan org...ye lah menteri kafir mana ada otak...yg menteri melayu pun bodoh duk ikut menteri kafir...

      Padam
  18. Duit bantuan JKM Saya bile masuk ye..

    BalasPadam
  19. Tak ada yg dapat lagi ke duit jkm kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ah...kerajaan cerdik sngt...depa duit kepok2 x pe lh...kita nie harap duit bantuan je lh tu pun bayar ikut suka depa je....

      Padam
  20. zaman bn 1 hb confirm masuk.
    skrg hampeh..
    call x angkat2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal...nie dh 9 hb tu kata kena tukar semula menteri2 bangang nie

      Padam
  21. Tak ada tarikh tetap ..tak kesian kat org2 tua ke ? .. 15hb kalau masuk tu dah kira prtengahan bulan....apa lah nasib

    BalasPadam
  22. Saya ada call tadi JKM Kuala kubu bharu.JKM cakap besok atau minggu depan baru duit masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita tunggu dan lihat beruk2 kewangan handle mcm mana...otak masing2 letak kat lutut

      Padam
  23. Minggu depan tu 15hb lh tu...bohong ja nak masuk esok...nanti sape2 dh masuk inform ye

    BalasPadam
  24. Buat org mcm pengemis lak JKM ni.

    BalasPadam
  25. Betui tu....kalau kita lambat x terima kalau depa lambat x pe...menteri baral

    BalasPadam
  26. Utk pihak jkm saya bg pendapat biar lah ada tarikh tetap masuk kan duit kami

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tarikh tetap depa 1 hb tapi x tau la knp lambat tahun nie...melampau...duit pun putus terus...kita dah bajet2 tengok2 depa wat masuk lmbat duit jadinya duit pun putus la...

      Padam
    2. Bila duit jkm masuk.kelantan

      Padam
  27. Tggu jelah smpi 15hb ni.. Kita bising kat sni pun bkn dorg amik kesah pn... Kol pn bkn nak angkat. Apa masalah pn xtau la JKM ni... Tahan nak maki je ni.. Haihhhh

    BalasPadam
  28. Sudah masuk iyea elaun oku..Alhamdulillah..

    BalasPadam
  29. Balasan
    1. Ada yg dapat ada yg minggu depan kot...

      Padam
  30. Dah masuk ke duit area selangor?

    BalasPadam
  31. Jkm kelantan bilo nk masuk duit ni

    BalasPadam
  32. JKM KEDAH X MASUK LAGI APA LA NASIB HARAP DUIT ORANG PAYAH....KERJA X BOLEH DAH...SAPE NAK AMBIL MUKA LECUR TERUK...HMMM HARAP KERAJAAN BAGI IKUT SUKA HATI DEPA JA...KALAU BOLEH CARI SENDIRI X HARAP DAH KERAJAAN TAU X?

    BalasPadam
  33. Kalau dah bangang tu bangang jugaklah...gaji dorang tahu pulakk n cepat...d tau buat2 tak tau...tak je bodoh tu...tak snggup pikul tanggung jawab mintak2lah berhenti secara trhormat sebelum kena terajang keluar...harap maklum..
    Terkasar bahasa sb dorang syg mintak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lh mcm la beribu2 gaji depa berbilion2 tau lak nk cepat

      Padam
  34. Sb dorang snggup biar warga oku meronta2 macam pengemis jadi caci makalah penawarnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau boleh kerja kami x minta lh duit ko wahai kerajaan bangsat...

      Padam
  35. Haram jadah kata 1hb nie dah 12hb x masuk2 org pandai jg guna duit...bukan menteri je pndai guna duit...pastu nk dekat2 pilihan raya pandai lak cari pegundi2...bab* betul kerajaan skrg

    BalasPadam
  36. bantuan jkm utk selangor belom masuk lagi,hari jumaat lepas sy ada call jkm tanya tarikh bantuan bila masuk,pegawai tu cakap hujung bulan..tapi tak pasti la brape haribulan,sabarkan je la..mane tau eaok ada keajaiban masuk duit bantuan kan...doa yg baik2 je la semua....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ujung bln kira jkm da bhutang dgn kita sbln... Ikot ske hati je kn wat org mcm pengemis..

      Padam
  37. nak buat mcmne kan,mcmni la nasib org2 yg kurang kemampuan,mereka tak fikir yg kita juga sngt memerlukan,jika kita org kaya kita pon tak mohon bantuan dari jkm kn...adehhh...kadang sedih tengok sikap mereka yg tak pandang kesusahan rakyat...dah tukar pm lagi la teruk sistem bayaran bantuan dorg ni...hmmmm...

    BalasPadam
  38. Inilah isu2 rakyat sebagaimana kerajaan menjanjikan wahai JKM.Rakyat takkan meronta sebegini apabila kerajaan baru hanya mampu menjanjikan akan ttapi tidak mmpu menepati janjinya. Amik iktibar perkara ini untuk sahabat semua..

    BalasPadam
  39. hari ni duit jkm dah masuk ke belum

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum beruk2 kewangan x reti2 nak bank in kan duit rakyat....x tau la...suami sy nak kerja dgn org mmg x boleh dah sbb teruk kena asid...sape nak ambil kerja...dgn ank kecik lg...kalau sy boleh kerja mmg x pandang dah duit JKM NIE...lain kali tolong ambil perhatian la wahai beruk2 kewangan....x pggl dh menteri...sbb klu org dia ada otak...beruk x ada otak...so pggl beruk...

      Padam
  40. assalamualaikum semua...bantuan jkm sy dah masuk,area kajang

    BalasPadam
  41. Sape area kedah dah masuk ke? Sy cek td x masuk lg

    BalasPadam
  42. Kasihan ayah saya.dah la sekarang suami sy tak kerja.nak bantu pun sy anak ramai.duit kebajikan ayah saya belum dapat2.minta2 la jap lagi cek dah masuk

    BalasPadam
  43. Area Seremban dah masuk ke jkm??

    BalasPadam
  44. sy dduk kajang...alhamdulillah bantuan jkm mmg dah masuk...mane yg belom masuk tu sabarkan je la,doa la semoga cepat masuk,insyaallah mane tau ptng ni masuk ataupon esok ke...

    BalasPadam
  45. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  46. Assalamualaikum hai semua. Duit JKM Kajang dah masuk belum ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nurbalqis duk kajang masuk dah...awk x masuk lg ke..?

      Padam
  47. Saya duduk kat Balakong JKM saya tak masuk lagi lah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun x masuk lg daerah pokok sena kedah

      Padam
  48. Bantuan area kuching dah masuk ke...bingung dh nyawa sebab nak bayar buku ank sekolah

    BalasPadam
  49. Alhamdulillah bantuan JKM dah masuk.. COD johor..

    BalasPadam
  50. Kaw kedah sy col td JKM kata suruh cek lepas 16 hb...hmmm...entah lh....

    BalasPadam
  51. Area Kuching duit bkk dh masuk ka..

    BalasPadam
  52. Belum sy cek td x ada lg...

    BalasPadam
  53. arel temerloh pahang dah masuk ke ye

    BalasPadam
  54. Duit area pdang terap kola nerng msok blom bntuan kronik rm200

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semlm ada kol jkm alor setar depa suruh cek lepas 16 hb

      Padam
    2. dah banyak kali check,harini dah nak msuk 19 tkdk apa jugak

      Padam
    3. Entah la...sabar je la...harap duit org mcm nie la

      Padam
  55. Duit oku I bulan ni bila masuk bank

    BalasPadam
  56. sekrng dh 18 msih tk dpt jugak.mcm mna ni kwasan pkok sena,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la...sy pokok sena jg...zaman najib jd pm x teruk lgu nie zaman mahatdir teruk sangat...tu la dgr sgt ckp menteri kafir haram jadah....

      Padam
  57. Dah tegah bulan dah,tak pkir ka org tua2,

    BalasPadam
  58. Belum masuk lagi baru je cek semalam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayah sya pun belum masuk. Dah 25 hbln da ni

      Padam
  59. hari ini dah 29hb2020 nak tanya bila jkm bulan Januari masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy g pej jkm tanya tarikh dpt bila diorang nk ckp pn teragak agak.. Katanya akhir bulan.. Tp xpasti tarikh tu bila.. Adoiii..

      Padam
    2. Ada call HQ ke? Tny HQ direct je... Putrajaya... Tgk apa kata dorg plak

      Padam
    3. Mmg melampau la kalau smpi skrg belum masuk lg utk januari pny pbayaran.. Dah nak masuk feb da ni..

      Padam
  60. nak tanya,bantuan untuk bulan januari selalu jkm bayar berapa haribulan ye?1/2 ke?

    BalasPadam
  61. salam..nak tanya ada tak sesiape yg tahu,bayaran yg jkm bayar pda 15/1 minggu2 yg lepas tu bayaran utk bulan 12 atau bulan 1 ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 15/1 tu utk bln 1.. Spttnya masuk awal bln tp xtau apa mslh jkm skrg ni, tu yg msuk lewat... Yg lg pelik msh ada lg yg belum dpt smpi skrg utk bln 1..lusa dah msuk feb dah.. Spttnya dah langsai smua utk bln 1.. Mkin kalut tgk jkm skrg ni

      Padam
  62. bln 12/2019 xmsk,7/1/2020 ada msk so nk tnya la yg masok tu bayaran untuk bulan 12/2019 ke bln jan/2020 ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Better tanya jkm daerah encik or puan je lbh mudah... Kat sini org jkm takkan jawap nya..

      Padam
  63. ooo ye ke,bukan selalunya kalau bantuan bulan 1 akan dibayar setiap 1/2 ke?mcmtu juga utk bantuan bulan 2,akan dibayar pada 1/3?yg masuk 15/1 minggu lepas tu bukan bayaran utk bulan 12/2019 ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg tu tak pasti pulak sbb sy punya jkm masuk 1hb stiap bln.. Cuma utk bln jan 2020 ni jkm lambat masuk.. 15/1 bru msuk tuhari.. Bln sblm nya 1hb da masuk stiap kali cek.. Utk kpastian tanya jkm direct je puan..

      Padam
  64. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  65. ada tak sesiape yg dah dapat bayaran bantuan utk bulan 2?sebab kwn sy baru je masuk duit bantuan dia...

    BalasPadam
  66. area semenyih kajang..hari ni 1hribulan pon tk masuk lagi��

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1hb sabtu sabtu pej mana buka. Try check esok. Moga masuk la duit jkm.

      Padam
  67. Balasan
    1. 1hb kan sabtu. Pej mne buka. Try check esok. Moga masuk la duit jkm.

      Padam
  68. Kerajaan mmg x ada hati perut

    BalasPadam
  69. rasanya bantuan jkm sekarang dibayar setiap pertengahan bulan kot,nnti tengok la 15harinulan ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hari ni ahad pej x buka. Try check esok. Moga masuk la duit jkm.

      Padam
  70. Kalau boleh saya nak tarikh bayaran duit JKM. Senang sikit tak payah pergi bank acap kali. Malu. Sebab ramai sgt org kaya dan kaya raya sekitar bank dan jln menuju bank

    BalasPadam
  71. dh la bln 12 pnya jkm burn x bayar lgi dl buat lmbat pulak.

    BalasPadam
  72. Kawasan selangor dah keluar ke bantuan mohon share

    BalasPadam
  73. Baru peh cucuk...lum masuk jugak bln 1 punya...ituhari bln 12 punya kan?
    Ni dh bln 2...sabo je la

    BalasPadam
  74. a'ha...area selangor pon belom masuk,mungkin pergengahan bulan kot baru masuk...

    BalasPadam
  75. Ada kemaskini semula ke borang jkm. Selalu nya setiap tahun memang kena kemaskini semula. Saya bulan 12 awal bulan dah masuk. Bulan 1 pun dah masuk. Lebih baik call terus ke jkm.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm xde makna nya.. Mmg JKM bermasalah skrg ni.. Dah 2 bln ni mmg bayar lambat ikut suka hati dia nak masuk bila pn.

      Padam
    2. Saya pun dah check da. Bulan ni belum masuk lg. Xthu apa masalh jkm ni. Xkn nk tgu prtghan bru nk masuk

      Padam
  76. memang pertengahan kot baru masuk..
    sabar je la...
    tak guna call jkm,sakit hati je dengar jawapan dorg...tahun lepas cepat dorg buat bayaran...

    BalasPadam
  77. sapa yg dh dpt area alor setar

    BalasPadam
  78. bulan 12 xdpat so bulan 1/2020 ada dpt 7hb skrg bulan feb dh bila nk msk nie..

    BalasPadam
  79. Salam. nanti klau dah masuk bagi tahu ye. biasa klau seorg dah dapat. die dah jalan dah tu. maksud sy die dah start bagi.

    BalasPadam
  80. kan senang kalau jkm tetapkan 1 tarikh yg tepat.waktu pembayaran bantuan.tolong lah buat pembaharuan pihak jkm.bukan semua orang senang.kalau duit jkm bulan ni dah masuk bagi tahu saya ok.

    BalasPadam
  81. kan senang kalau jkm tetapkan 1 tarikh yg tepat.waktu pembayaran bantuan.tolong lah buat pembaharuan pihak jkm.bukan semua orang senang.kalau duit jkm bulan ni dah masuk bagi tahu saya ok.

    BalasPadam
  82. kan senang kalau jkm tetapkan 1 tarikh yg tepat.waktu pembayaran bantuan.tolong lah buat pembaharuan pihak jkm.bukan semua orang senang.kalau duit jkm bulan ni dah masuk bagi tahu saya ok.

    BalasPadam
  83. TOLONG LA JKM JANGAN BUAT ORG MACAM PENGEMIS TOLONG SALUR BANTUAN TEPAT PADA MASANYA...KASIHAN LA SIKIT KPD ORG2 SUSAH...KALAU KAMI SENANG X TAK HAIRAN LGSG LA DGN DUIT JKM NIE...MACAM2 NAK BAYAR MACAM2 DAH HABIS KORANG APE TAU

    BalasPadam
  84. ada sapa2 yg dh msk bantuan dia info please.

    BalasPadam
  85. Salam.. sy baru balik dari bank. check baki mmg menghampakan dan sedih.tetap RM10 juga baki.
    minta tolong sesiapa yg pandai solat hajat. doakan kpd Allah supaya membuka hati org yg zalim supaya mereka terasa bersalah. oku,apabila dizalimi. doa dimakburkan.

    BalasPadam
  86. Tedah...sabar la yer...😥😥😥

    BalasPadam
  87. sye ada anak oku tp bantuan smpai skarang masih x masuk lg..pening kpala mana nk cari duit nk sdiakan kperluan anak...sdangkn cuma bergantung ngan duit kbajikan jaa...😢😢

    BalasPadam
  88. Sy br pegi bank belum masuk harap sgt jkm boleh masuk awal call pun x berjawab

    BalasPadam
  89. Sy baru cek.. Yg perak pon x dpt lagi.. Ape mslh laa... Ya allah. Kita nk guna duit..

    BalasPadam
  90. Hr ni dah 5hrbln.. Pon blm masuk lagi duit.. Ape mslh jkm entah le.. Xpikir pasal rakyat yg susah lagi memerlukan

    BalasPadam
  91. ade org kedah yg dh dpt x??info please..

    BalasPadam
  92. dh bulan 12/2019 xdpt bayaran lgi dk buat lmbt pulak skrg nie kita bukan org senang dk harap duit tu la nk tampung kerperluan tapi tgk la mcm pengemis sudah..zaman bn ok je bayar xde yg miss..skrg nie menteri hampehhh...

    BalasPadam
  93. p.pinang n melaka dh msk smlm pkul 7pm

    BalasPadam
  94. area selangor kajang belom masuk..baru tadi chek...hmmmmm

    BalasPadam
  95. Pahang blm msuk lg...ade ker area pahang yg dh msuk

    BalasPadam
  96. Negeri mn lg yg dh masuk mohon share yer,esok dh cuti peristiwa aduhaiii,ya allah harap sgt kita semua dpt hr ni

    BalasPadam
  97. Area seremban ada y da msuk ke??

    BalasPadam
  98. Aduhaiii selangor blm lg td br lps check sedihnya

    BalasPadam
  99. assalamualaikum..alhamdulillah,bantuan jkm sy dah masuk,baru je masuk..sy dduk kajang,sape yg dduk kajang blh semak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya duk kajang jgk. Belum masuk pun lagi

      Padam
    2. Tribune dok kjang mne erk..npe awk pnye dh msuk dy blom..

      Padam
  100. Saya dari kuching blom lagi siapa yang tinggal di kuching sila info saya ya

    BalasPadam
  101. Saya dari kuching blom lagi siapa yang tinggal di kuching sila info saya ya

    BalasPadam
  102. Saya kt sabah..kmrin cek pun tk masuk lg..biasanya 2hb..

    BalasPadam
  103. sy punya pon mlm dah masuk,kwn sy pon dpt dah..mungkin hari ni kot bantuan awk tu masuk..sebab bantuan sy pon kul 10 mlm dah baru masuk...nnti try la cek hari ni..mudah2an masuk..

    BalasPadam
  104. Alor gajah dh masuk ke bntuan jkm tu

    BalasPadam
  105. alor setar ada sapa2 yg dh msk tlg info ya sahabat.

    BalasPadam
  106. Saya selangor belum masuk lagi huhuuu

    BalasPadam
  107. Siapa yang tinggal dikuching yang dah masok jkm tolong info saya

    BalasPadam
  108. Selenggor bulum hbs masuk lagi

    BalasPadam
  109. Sy pun selangor blm masuk lagi

    BalasPadam
  110. sabar ya sahabat...sekrng bantuan jkm tengah bulan baru masok...tidak mcm dulu lagi....mungkin sementara atau memang dah tukar tarikh.

    BalasPadam
  111. sabah da masuk ke...info pls

    BalasPadam
    Balasan
    1. aduiii....sda la kt skolah nk guna duit hri jumaat ni...mcm mna nk beli2 brg tuk skolah klu bantuan blom msuk...

      Padam
  112. Pelek kan..walau jabatan kementerian xde respon dengan komen2 dlm ni..jkm ape tah lg..mmng ruangan ni sekadar tmpt mluah perasaan tnpa feedback pr tindakan dr jkm or kementerian..sepatutnye amek tindakkn or respon..xde la masyarakat trtanye2..kite ad pm..menteri..adun..D.O..ketua pengarah kbajikan..x bute..x pekak..xbodoh membacakn..xde soalan yg x mempunyai jwpan..senang pnye kje..klau xnk kje bg je ak

    BalasPadam
  113. Masuk jam ni..kali ke28 dah ulang alik pi bank...10.2.2020 jam 2.44

    BalasPadam
  114. Perhatian kawan kawan . duit bantuan oku telah d naikan sebanyak RM50 . ITU LA psal lmbt sikit kemasukan pada bulan februari ni .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Area mna ni..betul ka naik rm50

      Padam
    2. Alasan je...sy tgk lh kn tahun 2020 nie kerap masuk lambat...x tau ke org nk pakai duit ke x ke?

      Padam
    3. Area Sabah . ha'ah btl LA . sa ada call dkt HQ dorng ckp ada kenaikan RM50 SBB tu lmbt sikit proses tu

      Padam
    4. Area pokok sena dh masuk pg td sekitar 9 lebih2...tiada pun tambahan rm50...kerajaan nie penipu je...jgn percaya

      Padam
    5. Xtau lg . SBB xmsuk lg yg latest . to mmng btl LA dorg ckp ada kenaikan RM50 dkt area Sabah

      Padam
  115. Sabar ja kawan kawan . jgn LA smpai making hamun dorang pula . semua bantuan kewangan lim guan eng yang uruskan . dorng hanya berkerja shja . APA APA pun mentri kewangan yg bertanggungang jwb at as semua kelwatan ni . sekian terima kasih .

    BalasPadam
  116. Area kuching dah masuk kh blom

    BalasPadam
  117. Area kuching dah masuk kh blom

    BalasPadam
  118. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  119. Kenapa duit saya blom masok lagi....dah brapa kli cek .....dari kuching

    BalasPadam
  120. Kenapa duit saya blom masok lagi....dah brapa kli cek .....dari kuching

    BalasPadam
  121. Area seremban duit oku sudah masuk ke belum

    BalasPadam
  122. masa zamanbn dulu setiap 26 hb masuk dah..

    BalasPadam
  123. dengan jkm kita x boleh mak banyak tanya.. kat sana ada staff namanya azrul.. dia tu gemar kalau bak memotong elaun org.. buktinya: masa aku lepak di persatuan bagi orang buta malaysia aku ada dengar dengan telinga kepala aku sendiri bulan ni aja sudh 5 org yg kena potong.. azrul tu kuat berdendam.. so kalau siapa yg dia bengang siap aja lah kena potong.. tu je lah yg mampu aku bg tahu sekian.

    BalasPadam
  124. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.