Header Ads

Cara Reset Semula Kata Laluan SPA9 Online

Cara Reset Semula Kata Laluan SPA9 Online. Terlupa kata laluan SPA9? Panduan buat anda yang ingin mendapatkan kembali kata laluan di laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Untuk makluman, permohonan jawatan SPA9 boleh dilakukan sepanjang masa tetapi tempoh sah hanya satu tahun untuk membolehkan permohonan masih aktif. 



Cara Reset Semula Kata Laluan SPA9 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang set semula kata laluan sistem SPA9 termasuk memaparkan cara pendaftaran :


1. Masuk ke laman web https://spa9.spa.gov.my/login



2. Kemudian, klik pada butang 'Lupa Kata Laluan'.


3. Anda ke laman web https://spa9.spa.gov.my/terlupa-kata-laluan


4. Lengkapkan 'Maklumat Asas', 'Maklumat Keselamatan' dan 'Maklumat Kata Laluan Baharu'.


5. Masukkan kod keselamatan dan klik pada butang 'Hantar'.


Nota : Bagi tujuan set semula kata laluan, anda dikehendaki memastikan jawapan bagi soalan keselamatan adalah tepat atau maklumat alamat adalah seperti pada kad pengenalan. 

34 ulasan:

  1. Jika masih tak dapat reset , apa perlu saya buat ?

    BalasPadam
  2. Dah buat tpi kenapa xbleh ye

    BalasPadam
  3. asal tak boleh nak reset ye??

    BalasPadam
  4. Penat buat bnyam kli x blh jak ape maslah tah...nk buat baru kt no ic dh de dlm senarai...msok.kate laluan lame pon xblh emmmmm...

    BalasPadam
  5. Xdapat pun rst ntah apa masalah

    BalasPadam
  6. Iya betul dah banyak kali try reset tapi masih tak lepas .. Knpe yer

    BalasPadam
  7. Kenapa tak dapat reset?????¿??

    BalasPadam
  8. Bukan lupa password asal, tapi tulah,dikatanya tak match.. bila reset baru, xlepas2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la mcm sy.. pastu mcm mana ya? Xkn kita xboleh update spa kita.😭😭😭

      Padam
  9. tak boleh reset juga, macam mana nak buat?

    BalasPadam
  10. x boleh reset pun. kenapa?

    BalasPadam
  11. semua cara dah buat tapi tidak boleh juga.

    BalasPadam
  12. tak boleh juga la. nama ibu gagal. alamat ic pun gagal juga. habis macamana

    BalasPadam
  13. Tak dapat reset balik dah 5 kali cuba

    BalasPadam
  14. Beratus kali cuba x boleh masuk jugak

    BalasPadam
  15. TIDAK BERJAYA. BANYAK KALI BUAT PUN MASIH TIDAK BERJAYA

    BalasPadam
  16. Weeii ndk blh jga mcm mna nie💔💔padahal maklumat keselamata yg sya isi btl sdh😥

    BalasPadam
  17. Comment bnyak tpi tidak juga kna solve problem kita ni 😓

    BalasPadam
  18. Admin tolong solve problem nie.. Apa masalah sbnrnya tdk dpt login dh tkr kata laluan smua dh masuk nama ibu tetap jga tdk dpt

    BalasPadam
  19. Dah letak mklumat yg tepat & sebelum hantar dble check try bnyak kali tapi still xdapat reset🙃😌

    BalasPadam
  20. npa xbole reset ???tlg bg jalan penyelesaian okeyy

    BalasPadam
  21. kenapa tak boleh reset password untuk spa🥲 mohon tunjuk ajar cara reset please

    BalasPadam
  22. still x blh reset. sb email lme da x ingat, cube reset pakai ic pn x bh jugek,,mcm mne nk buat, ad cara lain ke..blh ke bantu,,,

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.