Header Ads

Jadual Tarikh Pembayaran PERKESO 2022 (Bulanan)

Jadual Tarikh Pembayaran PERKESO 2022 (Bulanan). Bilakah tarikh bayaran PERKESO tahun 2022? Menurut daripada Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) telah mengumumkan kenaikan kadar pencen antara 1.2% sehingga 10.4% di bawah Skim Bencana Pekerjaan dan Skim Keilatan yang telah bermula pada Disember 2017 ini. Dengan adanya Skim Bencana Pekerjaan dan Skim Keilatan dapat memberi faedah jangka panjang kepada penerima yang terdiri Hilang Upaya Sementara, Hilang Upaya Kekal dan Pencen Penakat.

Jadual Tarikh Pembayaran PERKESO 2022 (Bulanan)

Jadual Tarikh Pembayaran PERKESO 2022 (Bulanan) 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang jadual pembayaran PERKESO yang mengandungi bulan, hari dan catatan pembayaran :

Apa Itu PERKESO? 


Pertubuhan Keselamatan Sosial atau ringkasnya PERKESO adalah merupakan sebuah agensi kerajaan Malaysia yang ditubuhkan bagi mentadbir dan melaksanakan skim keselamatan sosial di bawah Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1969. PERKESO ialah agensi di bawah Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

Info Kenaikan Penerima Pencen

● Tahun 2011 : 8.3%
● Tahun 2012 : 6.6%
● Tahun 2013 : 4.4%
● Tahun 2014 : 1.2%


Jadual Bayaran Faedah Bulanan PERKESO 2022


JANUARI
Tarikh Bayaran Faedah : 25 Januari 2022
Hari : Selasa
Catatan : 1 Februari 2022 bersamaan Hari Wilayah Persekutuan dan Tahun Baru Cina

FEBRUARI
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Mac 2022
Hari : Selasa
Catatan : - 

MAC
Tarikh Bayaran Faedah : 1 April 2022
Hari : Jumaat
Catatan : -

APRIL
Tarikh Bayaran Faedah : 26 April 2022
Hari : Selasa
Catatan : 1 Mei bersamaan Hari Pekerja & 3 Mei 2022 bersamaan Hari Raya Puasa

MEI
Tarikh Bayaran Faedah : 25 Mei 2022
Hari : Rabu
Catatan : 30 Mei bersamaan Pesta Kaamatan & 1 Jun 2022 bersamaan Perayaan Hari Gawai Dayak

JUN
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Julai 2022
Hari : Jumaat
Catatan : -

JULAI
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Ogos 2022
Hari : Isnin
Catatan : 

OGOS
Tarikh Bayaran Faedah : 1 September 2022
Hari : Khamis
Catatan : -

SEPTEMBER
Tarikh Bayaran Faedah : 30 September 2022
Hari : Jumaat
Catatan : -

OKTOBER
Tarikh Bayaran Faedah : 17 Oktober 2022
Hari : Isnin
Catatan : 24 Oktober 2022 bersamaan Hari Deepavali

NOVEMBER
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Disember 2022
Hari : Khamis
Catatan : - 

DISEMBER
Tarikh Bayaran Faedah : 20 Disember 2022
Hari : Selasa
Catatan : 25 Disember 2022 bersamaan Hari Krismas

43 ulasan:

  1. Kenapa sya cek akaun sya tak masuk lg bayaran perkeso

    BalasPadam
  2. Saya pun sama.. Hari ni dah 31 haribulan.. Kenapa saya cek tak de pun. Penyata pencen pun belum dapat juga.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Salam . Maaf ye.. Ingt brtnya.. Pncen penakat untk bulan 1/2019 dah masuk kew?.. .

      Padam
  4. Jadual bayaran 2019 punye bila ye

    BalasPadam
  5. Bln 1/ 2019 pynya bayaran bila masuk. Dlm jadual 31.01/2019. Tapi smpai skrg blm masuk lagi..

    BalasPadam
  6. AsSalamualaikum wbt....saya pun sama,tak masuk lagi

    BalasPadam
  7. Same la blum masok..kne tgu isnin kot sbb selase raye cine

    BalasPadam
  8. asslmmualaikum. .mohon beri pencerahan knpa byran bulan januari blum dimasukkan

    BalasPadam
  9. I sampai skrg pun tak dapat lagi, system error ke?

    BalasPadam
  10. Yes.. I pon pelik kenapa x masuk lg. Ramai rupenye yg Sama nasib .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suami saya pun xmasuk lagi...ada yang dah tel perkeso ke

      Padam
  11. Kenapa tak masok lagi duit dlm akaun saya yg betarikh 31january

    BalasPadam
  12. saya sdh pergi cawangan socso tanya, officer beritahu kena isi borang 117 , start tahun ni

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum nak tanya bila nak masok duit dlm akaun tuk bln january

    BalasPadam
  14. Slmt pagi...duit bulan ni belum terima lg..kenapa?

    BalasPadam
  15. Duit pencen ilat saya tak masuk lagi,kenapa ya?

    BalasPadam
  16. Saya belum dapat jadual penyata pembayaran perkeso tahun 2020.selalunya oktober dah dpt

    BalasPadam
  17. Saya belum dapat lagi borang untuk kemaskini bayaran pencen untuk tahun depan..selalunyer bulan oktober perkeso dh hantar borang ke rumah..ada masalah ke?

    BalasPadam
  18. saya pun.. belum dapat lagi borang yg tahun depan.. kenape ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hbungi pjbt perkeso..maklumat xperlu kemaskini..kerani tu ckp diorg link dgn data yg ada dekat JPN..utk pegeshan sila hubungi pejabt perkeso..

      Padam
    2. Maknanya tahun 2020 ni tak perlu lg ke perkeso utk kemaskini ya?

      Padam
  19. borang tahun depan belom keluarlagi ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la biasa bln 10 da smpi srat nye.tp kli ni mmg xde le.bln dpn msti prblm byran nye nt ek.. sbb due date wajib dia kn 30/10 tuari kn?

      Padam
  20. Duit belum masuk akaun bulan okt

    BalasPadam
  21. Belum kredit pencen ilat bulan okt 2020

    BalasPadam
  22. Jadual pembayaran bulanan pencen ilat untuk 2021 dah dapat ke lum..

    BalasPadam
  23. assalamualaikum.saya nak tanya bila tarikh pencen ilat tahun 2021.adakah kenaikan pencen ilat pada tahun 2021

    BalasPadam
  24. Pkpp sudah extant.masih lagi anak saya belum dapat kerja.tolong minta bayaran perkeso diawalkan.macam tahun lepas.terima kasih.

    BalasPadam
  25. Pkpp sudah extended.minta tolong bayaran perkeso macam tahun lepas.awal.
    Ramai orang belum dapat kerja.tahun lepas hingga sekarang. Keluarga anak saya belum dapat kerja.apply online.tak Ada reply.

    BalasPadam
  26. Minta bayaran pencen ilat macam tahun lepas awal.anak belum kerja lagi.

    BalasPadam
  27. duit pencen x masuk2 lg kenape?dh 29hb hri nie..dlm jadual ckp 29hb jan 2021..tp x masuk pun

    BalasPadam
  28. makin menyusahkan ade la...dh la org nak pakai duit..

    BalasPadam
  29. Kenapa duit tak masuk lagi? U all tahun 2020 ada isi borang tak untuk tahun 2021?

    BalasPadam
  30. Smpai hari ni pun Blum masuk pencen penakat?bila nak masuk?

    BalasPadam
  31. Mcmne nk kemaskini utk thun 2021

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.