Header Ads

Cara Isi Borang Permohonan SPA8i Online

Cara Isi Borang Permohonan SPA8i Online|Anda sudah miliki akaun SPA8i? Bagaimana cara daftar akaun baru SPA untuk mencari kerja kosong kerajaan dalam perkhidmatan awam Malaysia. Bagi anda yang ingin mengisi borang permohonan SPA8i, sebelum itu pemohon boleh mendaftar masuk SPA8i dan kemudian buat pendaftaran SPA dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia. Lihat ini juga : SYARAT KELAYAKAN PERMOHONAN SPA 

Cara Isi Borang Permohonan SPA8i Online
Login Akaun SPA8i 

Permohonan online SPA8i ini boleh diisi oleh sesiapa sahaja yang mempunyai kelayakan PMR/SRP, SPM, STPM, Diploma dan Ijazah. Bagi anda yang ingin bekerja sektor kerajaan, inilah peluang terbaik anda untuk menjawat dalam perkhidmatan awam. Apa yang anda perlu buat adalah isikan maklumat lengkap dan boleh membuat pendaftaran SPA8i 2017.

Cara Isi Borang Permohonan SPA8i Online 


Berikut adalah cara mengisi borang permohonan SPA8i menerusi atas talian (online) seperti di bawah ;

1. Layari ke laman web SPA8i dan isikan borang jawatan SPA, klik → Pemohon Pekerjaan SPA .

2. Daftar akaun SPA dan login akaun tersebut untuk mengisi borang maklumat pendaftaran pekerjaan dalam Perkhidmatan Awam Malaysia dengan mengisi borang SPA8i, klik → Borang Permohonan SPA8i .

3. Maklumat yang perlu anda lengkapkan dalam borang permohonan SPA8 adalah kata laluan/ soalan keselamatan, maklumat pemohon, maklumat akademik, maklumat ko-kurikulum, jawatan dipohon, pengakuan pemohon dan semakan permohonan.

4. Selepas isi maklumat permohonan SPA8i  dengan lengkap, anda boleh submit!

5. Permohonan anda telah dihantar dan sedang diproses.

Cara Isi Borang Permohonan SPA8i Online
Contoh Borang Permohonan SPA8i 

Baca juga → Cara Daftar Akaun Baru SPA8i Online

Semoga anda berjaya mendapat jawatan yang dipilih dalam perkhidmatan awam Malaysia (SPA). Dengan perkongsian ini mengenai cara isi borang permohonan SPA8i online 2017 dapat membantu mereka yang membuat permohonan SPA. SELAMAT MAJU JAYA.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.