Header Ads

Semakan Peperiksaan Online PTD 2019

Semakan Peperiksaan Online PTD 2019. Adakah anda calon Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 sesi Mei 2019? Jika ya! Tahniah diucapkan kepada anda yang dipanggil untuk menjawab peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 secara atas talian (online) pada 16 Mei 2019 di laman portal SPA. Bagaimana persediaan anda untuk menduduki peperiksaan PTD kali ini? Bagi anda yang belum menyemak panggilan peperiksaan PTD boleh merujuk pautan di bawah.

Semakan Peperiksaan Online PTD 2019

Semakan Peperiksaan Online PTD 2019 


Berikut adalah hebahan daripada pihak SPA berkenaan tarikh dan maklumat exam peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 tahun 2019 :

MAKLUMAN TERKINI : JADUAL PEPERIKSAAN ONLINE
============================================
PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

Tarikh Peperiksaan : 16 Mei 2019 (Khamis)
Masa : 10:00 pagi hingga 12:25 tengah hari

Sila layari laman web :
-----------------------
http://e-semakan.spa.gov.my/ptd/

PERHATIAN :
-----------
Calon yang hamil dan mempunyai masalah kesihatan kronik TIDAK DIBENARKAN untuk menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41. Ini adalah kerana calon-calon yang lulus peperiksaan online sahaja akan dipanggil menduduki Ujian Kecergasan dan Jasmani Kebangsaan (UKJK) yang dijangka bermula pada Julai 2019. Program UKJK ini mengandungi aktiviti lasak yang tidak bersesuaian dan boleh mendatangkan risiko yang besar kepada calon-calon tersebut.

"Segala pemakluman terkini mengenai peperiksaan akan dipaparkan di Portal Rasmi SPA dan Laman Facebook Rasmi SPA  semasa peperiksaan dijalankan. Pastikan anda tidak ketinggalan dengan maklumat mutakhir pihak SPA!"

*Semua calon akan menduduki peperiksaan pada sesi dan masa yang sama, bermula pada jam 10:00 pagi hingga 12:25 tengahari.

Format Terkini Peperiksaan PTD 2019 


Untuk pengetahuan calon, peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 sesi Mei ini mempunyai tiga (3) seksyen iaitu Seksyen A (Pengetahuan AM), Seksyen B (Daya Menyelesaikan Masalah) dan Seksyen C (Kefahaman Bahasa Inggeris). Anda diberikan masa selama 2 jam 25 minit untuk menjawab ketiga-tiga soalan peperiksaan tersebut.

Nak Persediaan Pantas Rujukan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik? 


Jika anda ingin dapatkan nota atau bahan rujukan yang lengkap boleh dapatkan ebook peperiksaan PTD edisi terkini 2019. Ini yang anda bakal dapat ;

> Nota berkaitan jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41
> Penerangan format terkini Peperiksaan PTD
> 100++ Contoh soalan Seksyen A
> 80++ Contoh soalan Seksyen B
> 50++ Contoh soalan Seksyen C
> Latih Tubi PTD 2019
> Tips dan panduan menjawab
> Pengetahuan am berkaitan jawatan.
> 200++ muka surat


Untuk dapatkan rujukan ebook PTD ini boleh klik link di bawah ;


Join Group Channel Telegram PTD 2019 


KLIK LINK INI 👉 https://t.me/examptd2019

Selamat menduduki peperiksaan online!

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.