Header Ads

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Antidadah S19

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Antidadah S19. Adakah anda calon Pembantu Antidadah? Tahniah diucapkan kepada calon-calon yang dipanggil untuk menduduki temuduga bagi jawatan Pembantu Antidadah sesi Januari 2020. Sudah pastinya para calon ingin tahu contoh soalan dan panduan untuk temuduga Pembantu Antidadah. Untuk makluman menerusi portal SPA, temuduga bagi jawatan Pembantu Antidadah di Agensi Antidadah Kebangsaan akan diadakan pada bulan Januari 2020.

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Antidadah S19

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Antidadah S19


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang temuduga Pembantu Antidadah termasuk memaparkan contoh soalan dan rujukan lengkap jawatan :

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang secara ringkas?
2. Apakah tugas Pembantu Antidadah? 
3. Kenapa nak kerja sebagai Pembantu Antidadah?
4. Apakah isu yang hangat diperkatakan dalam negara masa kini?
5. Adakah anda sanggup berkhidmat di Sarawak atau Sabah?
6. Siapakah pengarah dalam Agensi Antidadah Kebangsaan? 

Kenapa Ramai Calon Gagal Ketika Temuduga Kerajaan?

Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai faktor atau punca penyumbang kenapa calon temuduga kerajaan gagal dalam temuduga. Faktor utama adalah calon gagal menjawab soalan yang dikemukakan dan tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan panel penemuduga.

Oleh itu, ramai calon gagal menjawab soalan temuduga dengan baik dan tepat. Tambahan pula ada calon yang tidak dapat bezakan soalan yang benar. Lagi satu faktor kegagalan calon adalah tidak dapat mempersembahkan resume yang terbaik kepada panel penemuduga. Hal ini kerana ada sesetengah calon temuduga tidak mengambil berat tentang format resume kerajaan sebenar. Sekaligus, menjadi halangan para calon untuk menjawat jawatan ini.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah 


Perhatian kepada calon temuduga Pembantu Antidadah, sekiranya anda ingin membuat persediaan rapi dan ingin tahu cara temuduga kerajaan sebenar, maka anda perlu dapatkan Panduan Temuduga Kerja Kerajaan menerusi link di bawah ;

3 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.