Header Ads

Semakan Bil Lembaga Air Perak 2021 LAP Online (Login)

Semakan Bil Lembaga Air Perak 2021 LAP Online (Login). Nak semak bil air Perak? Panduan buat rakyat Negeri Perak yang ingin menyemak atau bayaran bil Air Perak secara online. Untuk makluman, Lembaga Air Perak (LAP) menyediakan satu portal online iaitu MyLAPApps untuk memudahkan semakan bil, pembayaran bil dan membuat aduan secara atas talian. Pengguna perlu membuat pendaftaran akaun LAP secara online menerusi aplikasi MyLAPApps di web mylapapps.lap.com.my.


Semakan Bil Lembaga Air Perak 2021 Online (Login)


Semakan Bil Lembaga Air Perak 2021 LAP Online (Login)


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Bil Lembaga Air Perak termasuk memaparkan cara daftar, login dan semakan :

MyLAPApps dibangunkan untuk memudahkan pengguna LAP untuk mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan LAP seperti semakan bil, 
pembayaran bil, membuat aduan dan direktori LAP. Dengan adanya MyLAPApps ini, semua urusan yang berkaitan pengguna umum LAP dapat diselesaikan dalam satu aplikasi sahaja.

Cara Daftar MyLAPApps Online


1. Untuk pendaftaran sila layari ke laman web rasmi https://mylapapps.lap.com.my/

2. Bagi pendaftaran baharu, di bahagian login sila klik pada butang Daftar.

3. Masukkan emel, pengesahan emel, katalaluan dan pengesahan katalaluan. 

4. Tekan butang Daftar.

5. Pengguna akan terima emel pengesahan selepas pendaftaran berjaya.


Cara Login MyLAPApps Online


1. Untuk log masuk, pengguna perlu masukkan maklumat emel dan katalaluan yang didaftarkan. 

2. Sila tekan butang Login.


Cara Semak Bil Air Perak Online


1. Pengguna hanya perlu masukkan maklumat No Akaun LAP.

2. Sila tekan butang Semak.

3. Di bahagian paparan Dashboard MyLAPApps, terdapat ikon untuk menu capaian pantas untuk membuat pembayaran, semakan akaun, aduan, notis gangguan air, sebutharga, direktori, plumber dan maklum balas.

4. Pengguna perlu klik butang Akaun.

5. Kemudian, memilih senarai.

6. Pengguna boleh membuat bayaran.

7. Pengguna boleh klik pada ikon bil untuk melihat bil air.

8. Selesai.


Untuk keterangan lanjut sila hubungi di talian 1800 88 7788 atau emel ke admin@lap.com.my.


BACA JUGA : Cara Daftar SYABAS Online 

12 ulasan:

  1. Ape banda tekan2 link pun tK boleh menyusah oan orang betul.

    BalasPadam
  2. why your website is gone ?

    BalasPadam
  3. Website dah tak de..macam mana nak semak bil..nanti tak bole bayar pulok sebab tak tau jumlah bil..pleaseee

    BalasPadam
  4. Wow Perak hebatt hhehehe. Tekan link habuk pun tarak. Apps pun tarak! Noob betul

    BalasPadam
  5. Kenapa tekan link tk blh dh skrg

    BalasPadam
  6. Tak ada orang IT ke Lembaga ayaq Perak...Ganti orang lain lah jika ada..Ke setakat tahu buat iklan je...promosi online macam2. nak masuk pn susah.

    BalasPadam
  7. Tekan link ni nak check bil air Perak https://mylapapps.lap.com.my/

    BalasPadam
  8. Bil air sampai kena bayra, tapi LAP app bagtau tiada tunggakan?

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.