Header Ads

Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41 TERKINI

Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41 TERKINI Adakah anda calon peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41 sesi 2019? Sepertimana calon tahu, exam Pegawai Hal Ehwal Islam gred S29/S41 akan diadakan pada 15 Mac 2018 secara online di portal web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Bagi anda yang pertama kali mengambil peperiksaan online SPA ini akan rasa gugup dan gementar. Bagaimana persediaan anda untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam?

Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41 2018

Untuk makluman, Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S29/S41 kali ini mempunyai 3 seksyen soalan iaitu Ujian Psikometrik, Pengetahuan AM dan Daya Menyelesaikan Masalah. Calon-calon diperuntukkan masa selama 2 jam 15 minit untuk menjawab 3 seksyen keseluruhannya secara serentak mulai jam 10.00 pagi sehingga 12.15 tengah hari.

Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41 TERKINI 


Berikut adalah nota dan rujukan peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S29 & S41 sebagai panduan buat calon :

Seksyen B : Pengetahuan AM


Dalam seksyen ini, anda diberikan masa selama 40 minit untuk menjawab 50 soalan yang disediakan. Calon akan ditanya berkaitan jawatan Pegawai Hal Ehwal Islam S29/ S41 dan juga isu-isu semasa disekeliling anda. Jadi anda perlu tahu apakah isu yang berlaku sekarang. Anda perlu banyak baca surat khabar berkaitan dengan kerjaya yang anda ambil ini.

Selain itu, anda kena tahu juga dasar kerajaan dan apa yang telah kerajaan lakukan seperti BR1M, GTP, KR1M dan banyak lagi. Secara umumnya anda perlu study tentang pengurusan sumber manusia, hal kewangan dan pentadbiran, pembangunan wilayah dan negeri, keselamatan negara, hubungan antarabangsa dan banyak lagi. Kalau diikutkan memang banyak anda perlu baca agar dapat lulus peperiksaan online ini dengan mudah.


Seksyen C : Daya Menyelesaikan Masalah


Dalam seksyen ini anda akan ditanya mengenai soalan matematik, statistik dan penyelesaian masalah yang anda pelajari ketika menduduki peperiksaan SPM. Jadi untuk pengetahuan anda, seksyen ini adalah soalan berbentuk objektif. Anda hanya perlu sediakan kalkulator untuk menjawab 40 soalan seksyen ini yang diperuntukkan masa selama 45 minit sahaja.

Nak Dapatkan Ebook Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S29/ S41 2018?


Berita baik buat anda dimana tim infokerjaya telah menyediakan satu rujukan lengkap untuk peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam gred S29/ S41 sebagai panduan buat calon. Bagaimana nak dapatkan rujukan tersebut?Ia bukan percuma . Ada bayaran paling murah adalah RM40. Ia sebagai bonus untuk usaha mereka mengumpul dan menulis nota padat untuk anda mengulangkaji dalam masa yang cepat. Anda adalah yang bertuah yang mendapatkan rujukan panduan ini.

Anda boleh dapatkan rujukan peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam ini bermula daripada 11 Mac (10.00 pagi) sehingga 14 Mac 2018 (11.59 malam). Jualan adalah terhad! Anda perlu jadi orang yang terpantas untuk dapatkan rujukan peperiksaan online ini. Dijangka seramai 9,000 calon akan dipanggil untuk menduduki peperiksaan online jawatan ini.

Rujukan anda adalah dalam bentuk Ebook yang boleh dibaca melalui PDF. Ia bukan nya dicetak. Dapatkan segera! Keputusan di tangan anda.

>> http://infotambahan.com/seksyen/37705

Selamat menduduki peperiksaan!

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.