Header Ads

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu Adakah anda calon peperiksaan Pegawai Tadbir Gred N41 Negeri Terengganu? Untuk makluman menerusi portal Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPNT), peperiksaan online Pegawai Tadbir N41 akan diadakan pada 20 September 2018 di bawah SPA. Sebelum ini, hanya diadakan peperiksaan bertulis bagi jawatan-jawatan lain. Bagaimana persediaan anda untuk menduduki peperiksaan online SPA? Berikut adalah rujukan peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu.

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang rujukan dan nota peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu sebagai panduan buat calon :

Format Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu 


Seksyen A : Pengetahuan AM

Dalam seksyen ini, anda akan ditanya berkaitan jawatan Pegawai Tadbir N41 dan juga isu-isu semasa disekeliling anda. Jadi anda perlu tahu apakah isu yang berlaku sekarang. Anda perlu banyak baca surat khabar berkaitan dengan kerjaya yang anda ambil ini.

Secara umumnya anda perlu study tentang pengurusan sumber manusia, hal kewangan dan pentadbiran, pembangunan wilayah dan negeri, keselamatan negara, hubungan antarabangsa dan banyak lagi. Kalau diikutkan memang banyak anda perlu baca agar dapat lulus peperiksaan online ini dengan mudah.

Masa : 40 minit
Soalan : 50 aneka pilihan

Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Dalam seksyen ini anda akan ditanya mengenai soalan matematik, statistik dan penyelesaian masalah yang anda pelajari ketika menduduki peperiksaan SPM. Jadi untuk pengetahuan anda, seksyen ini adalah soalan berbentuk objektif. Anda hanya perlu sediakan kalkulator untuk menjawab 40 soalan seksyen ini yang diperuntukkan masa selama 45 minit sahaja.

Rujukan dan Nota Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu 2018 


Berita baik buat anda dimana tim infokerjaya akan menerbitkan satu rujukan lengkap untuk peperiksaan online bagi jawatan Pegawai Tadbir N41 sebagai panduan buat calon. Rujukan ini lengkap dengan nota terkini, contoh soalan dan tips persediaan. Rujukan ini akan diterbitkan mulai 16 September 2018 jam 10.00 pagi. Bagaimana nak dapatkan rujukan tersebut?


Link rujukan akan diaktifkan setelah jualan ebook rujukan ini dibuka. Rujukan peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Terengganu adalah dalam bentuk Ebook yang boleh dimuat turun dalam fail PDF. Ia bukan nya dicetak. Dapatkan segera! Keputusan di tangan anda.


Join Group Telegram PEGAWAI TADBIR N41 TERENGGANU 


Jika anda ingin mendapatkan info terkini mengenai rujukan peperiksaan online ini, anda boleh join group channel Telegram melalui link ini ;

Link : https://t.me/pegawaitadbirn41terengganu

Selamat maju jaya semua.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.