Header Ads

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2019

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2019 | Adakah anda calon Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 sesi 2019? Jika ya! Untuk makluman anda, kini calon boleh membuat semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 secara atas talian (online) mulai 20 Oktober 2017 menerusi pautan di bawah.

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2017

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2019 


Berikut adalah hebahan daripada pihak SPA berkenaan tarikh dan maklumat exam.

MAKLUMAN TERKINI : JADUAL PEPERIKSAAN ONLINE
=====================================
PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41
Tarikh Peperiksaan : 3 November 2017 (Jumaat)
Masa : 8:00 MLM - 9:40 MLM

Sila layari laman web :
http://e-semakanntt.spa.gov.my

PERHATIAN :
------------------
Calon yang hamil dan mempunyai masalah kesihatan kronik TIDAK DIBENARKAN untuk menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41. Ini adalah kerana calon-calon yang lulus peperiksaan online sahaja akan dipanggil menduduki Ujian Kecergasan dan Jasmani Kebangsaan (UKJK) yang dijangka bermula pada Januari 2018. Program UKJK ini mengandungi aktiviti lasak yang tidak bersesuaian dan boleh mendatangkan risiko yang besar kepada calon-calon tersebut.

Untuk pengetahuan calon, anda bakal menduduki exam online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 pada 3 November 2017 ini. Untuk sesi ini, anda akan diuji dengan 2 seksyen soalan iaitu Seksyen A (Pengetahuan AM) dan Seksyen B (Daya Menyelesaikan Masalah).

Artikel berkaitan 👉 20 Contoh Soalan Pengetahuan AM Exam Pegawai Tadbir Diplomatik PTD

Nota Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41


Sebelum anda menghadiri peperiksaan PTD 2017, terlebih dahulu calon-calon perlu mengetahui kriteria soalan, contoh soalan dan nota rujukan untuk panduan menjawab exam online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 nanti. Dengan itu memudahkan anda menjawab soalan-soalan Pegawai Tadbir Diplomatik mengikut waktu yang ditetapkan.

Untuk memudahkan calon mendapatkan informasi terkini tentang peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2017/18, tim SPA8i menyediakan satu channel khas di Telegram. Calon digalakkan join channel itu untuk mendapatkan rujukan Peperiksaan PTD yang akan diedarkan nanti.

Join channel Telegram EXAM ONLINE PTD 2019 


KLIK LINK INI 👉 t.me/ptd2019

Baca juga :
● Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 2017

Semoga anda berjaya menduduki peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 sesi November 2017. Selamat maju jaya kepada calon.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.