Header Ads

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik 2020 Online

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik 2020 Online. Adakah anda calon Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 sesi 2020? Jika ya! Tahniah diucapkan kepada anda yang dipanggil untuk menjawab peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik secara atas talian (online) pada 27 Ogos 2020 di laman portal SPA. Bagaimana persediaan anda untuk menduduki peperiksaan PTD kali ini? Bagi anda yang belum menyemak panggilan peperiksaan PTD boleh merujuk pautan di bawah.

Semakan Peperiksaan Online PTD 2019

Semakan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik 2020 Online 


Berikut adalah hebahan daripada pihak SPA berkenaan tarikh dan maklumat exam peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 :

MAKLUMAN TERKINI : JADUAL PEPERIKSAAN ONLINE
============================================
PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

Tarikh Peperiksaan : 16 Mei 2019 (Khamis)
Masa : 10:00 pagi hingga 12:25 tengah hari

Sila layari laman web :
-----------------------
http://e-semakan.spa.gov.my/ptd/

Format Terkini Peperiksaan PTD 2020


Untuk pengetahuan calon, peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 sesi Ogos 2020 mempunyai tiga (3) seksyen iaitu Seksyen A (Pengetahuan AM), Seksyen B (Daya Menyelesaikan Masalah) dan Seksyen C (Kefahaman Bahasa Inggeris). Anda diberikan masa selama 2 jam 25 minit untuk menjawab ketiga-tiga soalan peperiksaan tersebut.


Join Channel Telegram PTD 2020 

Untuk dapatkan nota, contoh-contoh soalan dan rujukan peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 join channel telegram ini :

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.