Header Ads

Permohonan Jawatan Kosong SPA Negeri Sabah 2022 (SPANS)

Permohonan Jawatan Kosong SPA Negeri Sabah 2022 (SPANS). Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Panduan buat calon yang ingin memohon jawatan kosong terkini di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah tahun 2022. Permohonan adalah dipelawa kepada seluruh rakyat malaysia yang berasal daripada Sabah yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan kerajaan yang ditawarkan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (SPANS). Untuk makluman, terdapat pelbagai jawatan kosong SPA Negeri Sabah yang ditawarkan tahun 2022 adalah seperti berikut.

Permohonan Jawatan Kosong SPA Negeri Sabah 2022

Permohonan Jawatan Kosong SPA Negeri Sabah 2022 (SPANS) 


Berikut adalah maklumat penting tentang permohonan jawatan kosong SPA negeri Sabah termasuk memaparkan jawatan kekosongan dan cara permohonan :


Jawatan kosong kerajaan Negeri Sabah


○ Jurutera
○ Pegawai Veterinar
○ Pemandu Kenderaan
○ Penolong Pegawai tadbir
○ Pembantu Laut
○ Penyelidik
○ Penolong Pegawai Veterinar
○ Pegawal Keselamatan


Cara Permohonan Jawatan Kosong SPA Negeri Sabah Online 


1. Semua permohonan hendaklah dibuat secara online dengan melayari laman sesawang rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah (SPANS) di pautan http://www.jawatan.sabah.gov.my/.

2. Bagi pengguna pertama kali perlu mendaftar akaun SPA negeri Sabah dahulu. Manakala bagi mereka yang telah mendaftar anda hanya perlu login dan kemaskini permohonan anda.

3. Sila pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat sebelum anda membuat sebarang permohonan.

4. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

Semoga anda berjaya mendapat tawaran pekerjaan di sektor perkhidmatan awam di negeri Sabah tahun 2021. 

2 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.