Header Ads

Kemaskini Bantuan Sara Hidup 2020 BSH TERKINI

Kemaskini Bantuan Sara Hidup 2020 BSH TERKINI. Anda tahu bagaimana cara kemaskini Bantuan Sara Hidup? Menerusi kenyataan daripada Menteri Kewangan akan meneruskan Bantuan Sara Hidup 2020 yang sebelum ini dikenali sebagai BR1M menerusi pembentangan Belanjawan 2020. Bagi anda yang pernah membuat permohonan BSH sebelum ini, anda boleh membuat pengemaskinian BSH untuk tahun 2020. Kemaskini ini perlu dibuat bagi mereka yang ada perubahan maklumat peribadi seperti contohnya alamat rumah, emel, nombor telefon dan sebagainya. Berikut kongsikan cara kemaskini BSH 2019 secara online dan manual borang.

Kemaskini Bantuan Sara Hidup 2019 BSH


Kemaskini Bantuan Sara Hidup 2020 BSH TERKINI 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemaskini Bantuan Sara Hidup baharu termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi kemaskini BSH :

Tarikh Dibuka : akan dikemaskini

Tarikh Ditutup : -

Cara Kemaskini Bantuan Sara Hidup 2020 Online dan Manual


A. Secara Online

1. Pemohon boleh membuat pengemaskinian BSH 2019 dengan melayari di portal rasmi BSH https://bsh.hasil.gov.my
2. Klik menu Kemaskini Permohonan
3. Masukkan No. Kad Pengenalan dan klik kemaskini Permohonan

B. Secara Manual (Guna Borang)

Selain online, anda juga boleh membuat kemaskini BSH 2019 secara bertulis iaitu dengan mengisi borang permohonan yang boleh didapati seperti berikut ;

1. Anda boleh layari ke Portal Rasmi BSH melalui pautan di https://bsh.hasil.gov.my dan muat turun di menu Borang ATAU:-
2. Anda perlu pergi ke Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat LHDN ATAU:-

3. Ke Pejabat Daerah dan Pejabat LHDN, Jabatan Pembangunan Persekutuan, Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Jabatan Penerangan.

Semoga anda mendapat bantuan ini dan menggunakan untuk perbelanjaan harian dengan berjimat cermat. 

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.