Header Ads

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2020

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2020. Anda ingin bekerja di sektor kerajaan? Peluang permohonan terbuka kepada pemohon yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia tahun 2020. Untuk makluman, menerusi laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam mempelawa kepada yang berkelayakan memohon jawatan Pegawai Syariah di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia. Permohonan jawatan kosong ini boleh dibuat secara online di laman web SPA. Tarikh tutup permohonan adalah pada 19 November 2019 jam 11.59 malam.

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2019

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia 2020 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang jawatan kosong terkini di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia termasuk memaparkan jawatan kekosongan dan tarikh tutup permohonan :

● Pegawai Syariah Gred LS41
(Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia)
Kekosongan : 2
Simpanan : 12
Tarikh Tutup Permohonan : 19 November 2019


Iklan Permohonan Jawatan Jabatan Kehakiman Syariah MalaysiaCara Permohonan Jawatan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia Online 


Berikut adalah panduan permohonan jawatan kosong di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia tahun 2020 secara dalam talian seperti di bawah :

● Permohonan hendaklah dibuat secara online di laman sesawang SPA.
● Login akaun anda dengan masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan.

Nota : Sila rujuk panduan permohonan jawatan SPA disini.

Deskripsi Tugas Jawatan Pegawai Syariah Gred LS41


Bertanggungjawab mengendalikan Mahkamah Syariah di peringkat daerah, bertindak sebagai Hakim Mahkamah Rendah Syariah, membuat persediaan ‘ground of judgement' kes-kes rayuan, membuat laporan undang-undang untuk terbitan dalam Jurnal Undang-undang Syariah dan mengesahkan perakuan permohonan pembahagian harta pusaka di bawah bidang kuasa yang ditetapkan.

INFO BERKAITAN : Deskripsi Tugas, Gaji dan Syarat Kelayakan Pegawai Syariah

Semoga anda berjaya mendapat mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia tahun 2020.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.