Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Latihan 2020 boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Latihan Gred E29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pegawai Latihan Gred E29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Latihan Gred E29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29 


Berikut dikongsikan adalah maklumat  tentang Penolong Pegawai Latihan Gred E29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Latihan Gred E29 


Gaji Penolong Pegawai Latihan Gred E29 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Penolong Pegawai Latihan Gred E29 pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Latihan Gred E29 


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

KELAYAKAN LANTIKAN KE JAWATAN PENOLONG PEGAWAI LATIHAN GRED E29

1. Diploma Kemahiran Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,624.00); atau
2. Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,643.40); atau
3. diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred E29 : RM1,770.95).

Jawatan Penolong Pegawai Latihan E29
boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29 


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab mengajar secara teori dan amali di dalam salah satu bidang yang berkenaan.

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Latihan Gred E29 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.