Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penyelidik Gred Q29

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29 | Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kosong kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Penyelidik Gred Q29. Lihat ini juga → Semakan Panggilan Temuduga Penolong Penguasa Bomba KB29

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Penyelidik Gred Q29
akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di pelbagai Jabatan atau Kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Penyelidik Gred Q29 bagi permohonan lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29


Berikut adalah informasi tentang Pegawai Penyelidik Gred Q29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Dietetik Gred U41


Gaji Pegawai Penyelidik Gred Q29 sekitar RM1,496.00 sehingga RM5,676.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Penyelidik Gred Q29 pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Pegawai Penyelidik Gred Q29


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan mendapat Prinsipal dalam subjek Matematik atau salah satu subjek sains (Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,496.00); atau
● Sijil dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,496.00); atau
● Sijil Pertanian atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,496.00);atau
● Diploma dalam bidang sains yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,774.37); atau
● Diploma dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,849.57); atau
● Diploma Sains Veterinar/ Haiwan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji Permulaan pada Gred Q29 : RM1,924.77).

Jawatan Pegawai Penyelidik Gred Q29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29 seperti di bawah :

Membantu Pegawai Penyelidik Gred Q3 dalam perancangan projek penyelidikan, pengendalian projek penyelidikan, mengumpul, merekod maklumat dan menganalisis data-data projek serta penyediaan peralatan projek penyelidikan.

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pegawai Penyelidik Gred Q29 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.