Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 | Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kosong kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di pelbagai Jabatan atau Kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 bagi permohonan lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19


Berikut adalah informasi tentang Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19


Gaji Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 sekitar RM1,352.00 sehingga RM4,003.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 pula berjumlah RM100.

Syarat Kelayakan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,352.00); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,408.40); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,464.80).

Jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 oleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19


Berikut adalah tugas-tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 seperti di bawah :

Membantu dan bertanggungjawab dalam segala urusan bagi pemulihan kanak-kanak cacat, perkhidmatan pemulihan akhlak dan lain-lain. Di samping itu memberi khidmat nasihat kepada Pertubuhan Sukarela seperti Pusat Harian Kanak-kanak Terencat Akal, Rumah Orang-orang Tua dan Asrama Anak Yatim.

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19
membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.