Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Operator Loji H11

Gaji, Kelayakan & Tugas Operator Loji H11. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Operator Loji Gred H11? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Operator Loji H11. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Operator Loji H11

Permohonan dan pengambilan jawatan Operator Loji H11 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Operator Loji H11 bagi permohonan kerja lepasan PMR menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Operator Loji H11


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Operator Loji Gred H11 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Operator Loji H11


Gaji Operator Loji Gred H11 sekitar RM1,218.00 sehingga RM2,939.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM80.00.

Syarat Kelayakan Operator Loji H11


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
4. Sekurang-kurangnya Perakuan Kebolehan Drebar Enjin (Enjin Pembakaran Dalam) Gred 2 atau Perakuan Kebolehan Drebar Enjin (Dandang Stim/Enjin Stim) Gred 2 mengikut mana yang berkenaan yang dikeluarkan oleh Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan; dan
5. Berkebolehan mengendalikan Loji Pembakaran Dalam 40-100 Kuasa Kuda atau Loji Stim/Dandang yang luas permukaan pembakarannya di bawah 100 kaki persegi mana yang berkenaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred H11: RM1,264.15).

Jawatan Operator Loji H11 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Operator Loji H11


Berikut adalah tugas-tugas Operator Loji H11 seperti di bawah :

Bertanggungjawab ke atas pengendalian loji/jentera statik jabatan sama ada dandang stim atau enjin pembakaran dalam, penyenggaraan berjadual/berkala ke atas dandang, prosedur keselamatan dandang serta pengurusan sistem sokongan yang bersangkutan dengan dandang seperti mana diperuntukkan dalam peraturan yang berkuat kuasa di bawah Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan 1994 serta Akta Kilang dan Jentera 1967.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Operator Loji H11 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.