Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Pembangunan Masyarakat S41? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Pembangunan Masyarakat S41. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Permohonan dan pengambilan jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Pembangunan Masyarakat S41


Gaji Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 sekitar RM2,078.00 sehingga RM9,544.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,078.00); atau
4. Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86)

Jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 seperti di bawah :

Melaksanakan dasar, urusan pentadbiran di peringkat Jabatan dan naziran pelaksanaan program-program latihan yang telah dirancang oleh Kementerian.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.