Header Ads

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 (2021)

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 (2021). Adakah anda calon Pembantu Penguasa Kastam? Tahniah diucapkan kepada calon-calon yang dipanggil untuk menduduki temuduga bagi jawatan Pembantu Penguasa Kastam Gred WK19 tahun 2021. Sudah pastinya para calon ingin tahu contoh soalan dan panduan untuk temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19. Untuk makluman menerusi portal SPA, temuduga bagi jawatan Pembantu Penguasa Kastam di Jabatan Kastam Diraja Malaysia akan diadakan pada bulan November 2019.

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19 (2021)


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang panduan dan contoh soalan temuduga Pembantu Penguasa Kastam termasuk informasi tugas jawatan itu :

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang secara ringkas?
2. Apakah tugas Pembantu Penguasa Kastam?
3. Kenapa nak kerja sebagai Pembantu Penguasa Kastam?
4. Apakah isu yang hangat diperkatakan dalam negara masa kini?
5. Adakah anda sanggup berkhidmat di Sarawak atau Sabah?
6. Siapakah pengarah dalam Jabatan Kastam Diraja Malaysia? 

Kenapa Ramai Calon Gagal Ketika Temuduga Kerajaan?

Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai faktor atau punca penyumbang kenapa calon temuduga kerajaan gagal dalam temuduga. Faktor utama adalah calon gagal menjawab soalan yang dikemukakan dan tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan panel penemuduga.

Oleh itu, ramai calon gagal menjawab soalan temuduga dengan baik dan tepat. Tambahan pula ada calon yang tidak dapat bezakan soalan yang benar. Lagi satu faktor kegagalan calon adalah tidak dapat mempersembahkan resume yang terbaik kepada panel penemuduga. Hal ini kerana ada sesetengah calon temuduga tidak mengambil berat tentang format resume kerajaan sebenar. Sekaligus, menjadi halangan para calon untuk menjawat jawatan ini.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah 


Perhatian kepada calon temuduga Pembantu Penguasa Kastam, sekiranya anda ingin membuat persediaan rapi dan ingin tahu cara temuduga kerajaan sebenar, maka anda perlu dapatkan Panduan Temuduga Kerja Kerajaan menerusi link di bawah ;

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.