Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Serentak Gred N41

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Serentak Gred N41. Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi anda yang berkelayakan boleh memohon jawatan kosong Jurubahasa Serentak yang boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Sebelum itu, ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Jurubahasa Serentak Gred N41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Serentak Gred N41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Jurubahasa Serentak akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Parlimen. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Jurubahasa Serentak bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Serentak Gred N41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Jurubahasa Serentak Gred N41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Juruteknik Komputer 


Gaji Jurubahasa Serentak Gred N41 sekitar RM2,080.00 sehingga RM9,546.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Jurubahasa Serentak Gred N41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Jurubahasa Serentak Gred N41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred N41: RM2,080.00); atau
● Ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred N41: RM2,283.43); dan
● Berkebolehan bertutur, membaca dan menulis serta menterjemah secara serentak daripada Bahasa Melayu ke Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris atau Bahasa Perancis atau bahasa-bahasa lain yang berkaitan dan sebaliknya.

Jawatan Jurubahasa Serentak boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Jurubahasa Serentak Gred N41


Berikut adalah tugas-tugas Jurubahasa Serentak Gred N41 seperti di bawah :

Sebagai Setiausaha Bersama kepada Jawatankuasa Majlis Rasmi Kerajaan bagi istiadat Pembukaan Parlimen, membuat terjemahan serentak semasa mesyuarat Dewan Negara dan Dewan Rakyat, menyunting soalan-soalan Dewan Negara, memberi taklimat serta menjalankan tugas-tugas berkenaan Persatuan Parlimen Komanwel (C.P.A), Persatuan Antara Parlimen-parlimen (I.P.U) dan Pertubuhan Antara Parlimen Asean (A.I.P.O).

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.