Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Gred LA29

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Gred LA29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Jurubahasa? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Jurubahasa Gred LA29 boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA www.spa.gov.my. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Jurubahasa Gred LA29. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Gred LA29

Permohonan dan pengambilan jawatan Jurubahasa telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Jurubahasa bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurubahasa Gred LA29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Jurubahasa Gred LA29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Jurubahasa Gred LA29


Gaji Jurubahasa Gred LA29 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Jurubahasa Gred LA29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. Warganegara Malaysia;
2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Diploma Sains Kesetiausahaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
4. Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95)

Jawatan Jurubahasa Gred LA29 dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Jurubahasa Gred LA29


Berikut adalah tugas-tugas Jurubahasa Gred LA29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab untuk memastikan urusan harian di pejabat Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) berjalan lancar dan memberi perkhidmatan kesetiausahaan seperti menaip, menyediakan surat-menyurat, laporan dan pengurusan fail. Di samping itu, memastikan semua keperluan rasmi Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) dikendalikan secara cekap dan berkualiti tinggi serta mengawal selia jadual kerja supaya teratur.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.