Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja). Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Jurupulih Perubatan? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Jurupulih Perubatan boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja).

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Akauntan telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Akauntan bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja) mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)


Gaji Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja) sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. Warganegara Malaysia;
2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Diploma Sains Kesetiausahaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
4. Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95)

Jawatan Jurupulih Perubatan dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja)


Berikut adalah tugas-tugas Jurupulih Perubatan Gred U29 (Cara Kerja) seperti di bawah :

Bertanggungjawab untuk memastikan urusan harian di pejabat Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) berjalan lancar dan memberi perkhidmatan kesetiausahaan seperti menaip, menyediakan surat-menyurat, laporan dan pengurusan fail. Di samping itu, memastikan semua keperluan rasmi Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) dikendalikan secara cekap dan berkualiti tinggi serta mengawal selia jadual kerja supaya teratur.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.