Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Perikanan Gred G19

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Perikanan Gred G19. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pembantu Perikanan? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Pembantu Perikanan boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pembantu Perikanan Gred G19. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Perikanan Gred G19

Permohonan dan pengambilan jawatan Pembantu Perikanan telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Perikanan bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Perikanan Gred G19


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Pembantu Perikanan Gred G19 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pembantu Perikanan Gred G19


Gaji Pembantu Perikanan Gred G19 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Pembantu Perikanan Gred G19


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. Warganegara Malaysia;
2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,357.00); atau
4. Sijil Vokasional Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,357.00); atau
5. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,413.40); atau
6. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,469.80).

Jawatan Pembantu Perikanan Gred G19 dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pembantu Perikanan Gred G19


Berikut adalah tugas-tugas Pembantu Perikanan Gred G19 seperti di bawah :

Mentadbir aktiviti ternak air dan perancangan, pelaksanaan dan pengawasan serta khidmat nasihat hal benih ikan dan penyakit ikan.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.