Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Pegawai Penerbitan? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Penerbitan boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Penerbitan telah dibuka kekosongan jawatan di Kementerian / Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Penerbitan bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi ttugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29


Gaji Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 sekitar RM1,493.00 sehingga RM5,672.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
4. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
5. Sijil dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM 1,493.00); atau)
6. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95)

Jawatan Penolong Pegawai Penerbitan boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 seperti di bawah :

Membantu Pegawai Penerbitan dalam perkhidmatan maklumat termasuk pengurusan perpustakaan khas, penerbitan dan sistem dokumentasi.

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.