Header Ads

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang L29 (2023)

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang L29 (2023). Adakah anda calon Penolong Pegawai Undang-Undang? Tahniah diucapkan kepada calon-calon yang dipanggil untuk menduduki temuduga bagi jawatan Penolong Pegawai Undang-Undang. Sudah pastinya para calon ingin tahu contoh soalan dan panduan untuk temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29. Untuk makluman menerusi portal SPA, temuduga jawatan Penolong Pegawai Undang-Undang di Jabatan Peguam Negara, Mahkamah Persekutuan Malaysia Dan Bahagian Hal Ehwal Undang-undang akan diadakan pada 10 Januari hingga 30 Januari 2023.

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang L29

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang L29 (2023)


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang Gred L29 termasuk memaparkan contoh soalan dan rujukan lengkap jawatan :

1. Perkenalkan diri anda dan latar belakang secara ringkas?
2. Apakah tugas Penolong Pegawai Undang-Undang? 
3. Kenapa nak kerja sebagai Penolong Pegawai Undang-Undang?
4. Apakah isu yang hangat diperkatakan dalam negara masa kini?
5. Adakah anda sanggup berkhidmat di Sarawak atau Sabah?
6. Siapakah pengarah dalam Jabatan Peguam Negar?


Kenapa Ramai Calon Gagal Ketika Temuduga Kerajaan?


Untuk pengetahuan, terdapat pelbagai faktor atau punca penyumbang kenapa calon temuduga kerajaan gagal dalam temuduga. Faktor utama adalah calon gagal menjawab soalan yang dikemukakan dan tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan panel penemuduga.

Oleh itu, ramai calon gagal menjawab soalan temuduga dengan baik dan tepat. Tambahan pula ada calon yang tidak dapat bezakan soalan yang benar. Lagi satu faktor kegagalan calon adalah tidak dapat mempersembahkan resume yang terbaik kepada panel penemuduga. Hal ini kerana ada sesetengah calon temuduga tidak mengambil berat tentang format resume kerajaan sebenar. Sekaligus, menjadi halangan para calon untuk menjawat jawatan ini.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah 


Perhatian kepada calon temuduga Penolong Pegawai Undang-Undang, sekiranya anda ingin membuat persediaan rapi dan ingin tahu cara temuduga kerajaan sebenar, maka anda perlu dapatkan Panduan Temuduga Kerja Kerajaan menerusi link di bawah ;

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.