Header Ads

Permohonan Jawatan Kosong SPA8i 2020 Online

Permohonan Jawatan Kosong SPA8i 2020 Online. Anda sudah buat pendaftaran akaun SPA8i? Panduan buat calon yang sedang mencari jawatan kosong untuk kemasukan sektor perkhidmatan awam. Untuk makluman, bagi calon yang berkelayakan boleh membuat permohonan jawatan kosong SPA 2020 secara online di laman web SPA. Permohonan ini boleh dibuat bagi mereka yang mempunyai kelayakan sijil PMR, SPM, STPM, STAM, Diploma, Ijazah termasuk warga OKU. Bagi anda yang tidak mempunyai akaun hendaklah membuat pendaftaran akaun SPA dan memohon jawatan kosong melalui borang SPA8i.

Permohonan Jawatan Kosong SPA8i OnlinePermohonan Jawatan Kosong SPA8i 2020 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang permohonan jawatan kosong SPA termasuk memaparkan aplikasi permohonan :

Cara Permohonan SPA8i Online 


1. Sebelum mengisi borang permohonan, sila daftar akaun SPA terlebih dahulu. Bagi pemohon baru hendaklah mendaftar sebagai Daftar Baru DISINI.

2. Untuk ketahui cara pendaftaran SPA8i dengan mudah, anda boleh layari ke laman Borang Online SPA8i.

3. Manakala bagi mereka yang mempunyai akaun terus Log In di portal SPA. Calon boleh mengisi borang jawatan kosong SPA8i, boleh ikuti panduan isi borang permohonan SPA8i  ini dahulu.

4. Pastikan sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong, sila merujuk syarat-syarat kelayakan permohonan SPA8i terkini DISINI.

Pautan Borang SPA8i 


Setelah pendaftaran, anda hendaklah login dengan masukkan nombor kad pengenalan dan kata laluan untuk membuat permohonan SPA8i. Berikut adalah pautan bagi borang SPA8i, sila klik web di bawah ;

1. Klik server 1

2. Klik server 2

Semoga anda berjaya mendapat pekerjaan di sektor perkhidmatan awam.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.