Header Ads

Jawatan Kosong SPA8i 2020 Kelayakan PMR SPM Diploma & Ijazah

Jawatan Kosong SPA8i 2020 Kelayakan PMR SPM Diploma & Ijazah. Anda ingin berkhidmat di sektor perkhidmatan awam? Sukacita dimaklumkan kepada calon yang memenuhi syarat kelayakan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) terkini tahun 2020. Bagi anda yang mempunyai kelayakan sijil PMR, SPM, Diploma dan Ijazah boleh membuat permohonan Jawatan Kosong SPA 2020 secara online di portal SPA.

SPA8i Jawatan Kosong SPA8i Kelayakan PMR SPM Diploma & Ijazah

Jawatan Kosong SPA8i 2020 Kelayakan PMR SPM Diploma & Ijazah 


Berikut dikongsikan adalah jawatan kosong SPA terkini yang ditawarkan bagi pengambilan tahun 2020 yang dikemaskini dari semasa ke semasa :

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam adalah satu portal online yang menawarkan pekerjaan dan maklumat berkaitan sektor perkhidmatan awam. Dalam portal itu memaparkan beberapa fungsi antaranya permohonan jawatan kosong, semakan keputusan, syarat kelayakan jawatan dan banyak lagi.

Senarai Jawatan Kerajaan 2020 Terkini 


1. Penolong Pegawai Syariah Gred LS29
(JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA - 4 Kekosongan) : 11 Februari 2018

Cara Permohonan Jawatan Kosong SPA 


Bagi calon yang berminat dan berkelayakan boleh membuat permohonan jawatan kosong SPA secara online di portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Anda boleh mengisi borang pendaftaran SPA di pautan http://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp.

Nota Penting :
(a) Tempoh sah laku pendaftaran calon adalah satu (1) tahun;
(b) Permohonan jawatan adalah sebanyak lima belas (15) jawatan sahaja;
(c) Permohonan jawatan adalah terhad kepada dasar One Step Lower iaitu:
(d) Calon yang memiliki Ijazah hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah sahaja.
(e) Calon yang memiliki Ijazah dan Diploma/STPM/STAM hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah dan Diploma/STPM/STAM.
(f) Calon yang memiliki Diploma/STPM/STAM hanya boleh memohon jawatan di peringkat Diploma/STPM/STAM, SPM dan Latihan Separa Perubatan.

BACA JUGA : Permohonan Jawatan Kosong SPA Perak

Semoga anda berjaya mendapat jawatan tersebut.

1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.