Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29|Berminat bekerja dalam perkhidmatan awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29. Nak lulus temuduga SPA? Baca sini : Panduan & Tips Lulus Temuduga Kerajaan

Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan Jabatan Penerbangan Awam. Nantikan pengumuman pengambilan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara pada bila-bila masa. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara bagi permohonan kerja lepasan Diploma, STPM, STP, STAM menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29


Berikut adalah informasi tentang Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29


Gaji Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41 sekitar RM1,794.00 sehingga RM5,707.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41 pula berjumlah RM145.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29


● Warganegara Malaysia
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
● Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan dari Institusi Pengajian Tinggi atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan pada Gred A29 RM1,943.57)
● Kepujian dalam subjek Matematik atau salah satu daripasa subjek Sains serta Kepujian dalam subjek Bahasa Inggeris pada peringkat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
● Lulus Ujian kecenderungan yang ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Melantik
● Lulus pemeriksaan doktor
● Tamat dengan jayanya kursus pra-perkhidmatan di Kolej Penerbangan Awam Malaysia dalam bidang Aerodrome Control Rating serta bidang Approach Control dan mendapat Control Rating.

Jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab memberikan perkhidmatan 'Aerodrome /Approach Control' kepada semua juruterbang / pesawat di dalam ruang udara Malaysia selaras dengan peraturan-peraturan yang terkandung di dalam Manual Arahan Operasi dan Unit Arahan Operasi dan sebagainya serta mengendalikan data-data operasi untuk kegunaan kawalan trafik udara.

BACA JUGA :
● Gaji, Kelayakan dan Tugas Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41
● Rujukan Peperiksaan Pegawai Kawalan Trafik Udara

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.