Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pembantu Belia dan Sukan Gred S19? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Pembantu Belia dan Sukan boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pembantu Belia dan Sukan S19!


Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19

Permohonan dan pengambilan jawatan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 telah dibuka kekosongan jawatan di Kementerian Belia dan Sukan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 bagi permohonan kerja lepasan SPM/ SVM/ SKM menerusi portal SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pembantu Belia dan Sukan Gred S19


Gaji Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 sekitar RM1,352.00 sehingga RM4,003.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM100.00.

Syarat Kelayakan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,352.00); atau
4. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred S19: RM1,408.40); atau

Jawatan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19


Berikut adalah tugas-tugas Pembantu Belia dan Sukan S19 seperti di bawah :

Membantu melaksanakan program-program serta aktiviti berkaitan belia dan sukan di peringkat Kementerian/ Negeri/ Jabatan/ Daerah.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di Kementerian Belia dan Sukan.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.