Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurutera Elektrik Gred J41

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurutera Elektrik Gred J41. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Jurutera Elektrik Gred J41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurutera Elektrik Gred J41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Jurutera Elektrik Gred J41
akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Jurutera Elektrik Gred J41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Jurutera Elektrik Gred J41


Berikut adalah informasi tentang Jurutera Elektrik Gred J41 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Jurutera Elektrik Gred J41


Gaji Jurutera Elektrik Gred J41 sekitar RM2,360.00 sehingga RM8,743.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Jurutera Elektrik Gred J41 pula berjumlah RM225.

Syarat Kelayakan Jurutera Elektrik Gred J41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Elektrik) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.[ Gaji Permulaan : RM2,360.00 ] dan
● Lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Jurutera Elektrik Gred J41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Jurutera Elektrik Gred J41


Berikut adalah tugas-tugas Jurutera Elektrik Gred J41 seperti di bawah :

Melaksanakan penyelenggaraan dan pembaikan ke atas semua sistem bekalan elektrik dan alat kelengkapan elektrik.

INFO BERKAITAN :

● Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Arkib Negara Malaysia 2018

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Jurutera Elektrik Gred J41 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.