Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Siasatan Gred P41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Siasatan Gred P41. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Siasatan Gred P41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Siasatan Gred P41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Siasatan Gred P41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Siasatan Gred P41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Siasatan Gred P41


Berikut adalah informasi tentang Pegawai Siasatan Gred P41 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Siasatan Gred P41


Gaji Pegawai Siasatan Gred P41 sekitar RM2,502.00 sehingga RM9,803.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Siasatan Gred P41 pula berjumlah RM230.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Siasatan Gred P41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
● Ijazah Sarjana Muda Undang-undang yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
● Ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan, ukur bahan atau seni bina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
● Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
● Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan.
● Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta menjadi Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan.
● Ahli Penuh Institut Akauntan Malaysia.

Jawatan Pegawai Siasatan Gred P41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Siasatan Gred P41

Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Siasatan Gred P41 seperti di bawah :

1. Aspek Siasatan
2. Aspek Perisikan
3. Aspek Pendidikan Masyarakat
4. Aspek Pemeriksaan dan Perundingan
5. Aspek Perundangan dan Pendakwaan
6. Aspek Penyelidikan dan Perancangan
7. Aspek Latihan
8. Aspek Keselamatan
9. Aspek Pengurusan Sumber Manusia dan Pentadbiran Am

INFO BERKAITAN :

● Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Arkib Negara Malaysia 2018

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pegawai Siasatan Gred P41 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.