Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Geosains C19

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Geosains C19. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pembantu Geosains C19.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Geosains C19

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pembantu Geosains C19 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Geosains C19 bagi permohonan kerja lepasan Sijil Pelajaran Malaysia menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Geosains C19


Berikut adalah informasi tentang Pembantu Geosains C19 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pembantu Geosains C19


Gaji Pembantu Geosains C19 sekitar RM1,357.00 sehingga RM4,008.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pembantu Geosains C19 pula berjumlah RM100.00.

Syarat Kelayakan Pembantu Geosains C19


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Kepujian dalam salah satu daripada subjek Matematik, Fizik, Kimia atau Sains pada peringkat peperiksaan tersebut.(Gaji permulaan ialah pada Gred C19: RM1,357.00); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred C19: RM1,413.40); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred C19: RM1,469.80).

Jawatan Pembantu Geosains C19 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pembantu Geosains C19


Berikut adalah tugas-tugas Pembantu Geosains C19 seperti di bawah :

-

INFO BERKAITAN :

● Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Arkib Negara Malaysia

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pembantu Geosains C19 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.