Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Geosains Gred C41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Geosains Gred C41. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Geosains Gred C41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Geosains Gred C41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Geosains Gred C41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Perkhidmatan Sains. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Geosains Gred C41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Geosains Gred C41


Berikut adalah informasi tentang
Pegawai Geosains C41 mengenai tangga gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pegawai Geosains Gred C41


Gaji Pegawai Geosains Gred C41 sekitar RM2,317.00 sehingga RM9,620.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Geosains Gred C41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Geosains Gred C41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang kaji bumi, geofizik, fizik (geofizik), kaji bumi (geofizik) atau kimia yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,317.00); atau
● Ijazah sarjana muda kejuruteraan dalam bidang perlombongan, mineral atau kaji logam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,524.01).

Jawatan Pegawai Geosains Gred C41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Geosains Gred C41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Geosains Gred C41 seperti di bawah :

-

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pegawai Geosains Gred C41 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.