Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41. 

Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41

Permohonan dan pengambilan jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41


Gaji Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 sekitar RM2,317.00 sehingga RM9,620.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang ekologi, fizik, kimia hayat, kaji hayat atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,317.00); atau
4. Ijazah sarjana muda sains kepujian dalam  bidang alam sekitar atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,420.23); atau
5. Ijazah sarjana muda kejuruteraan awam, mekanikal, kimia atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,524.01).

Jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 seperti di bawah :

Bertanggungjawab melaksanakan aktiviti penguatkuasaan Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 dan peraturan-peraturan di bawahnya dan Akta Zon Ekonomi Eksklusif 1984 dan peraturan-peraturan di bawahnya. Menilai pencapaian program penguatkuasaan Akta-akta tersebut.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.