Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Gaji Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 sekitar RM1,505.00 sehingga RM5,696.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. diploma dalam bidang mikrobiologi, kimia industri, kejuruteraan awam, mekanikal, alam sekitar atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C29 : RM1,858.12)

Jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 seperti di bawah :

Melaksanakan penguatkuasaan Undang-undang Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 dan peraturan-peraturan di bawahnya dan Akta Zon Ekonomi Ekslusif 1984 dan peraturan-peraturan di bawahnya, pemeriksaan alat-alat pembakaran bahan api, logi pengolahan efluen dan kawalan pencemaran alam sekitar.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.