Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kesihatan Persekitaran U41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kesihatan Persekitaran U41. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Kesihatan Persekitaran U41. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kesihatan Persekitaran U41

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Kesihatan Persekitaran U41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Gaji Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 sekitar RM1,505.00 sehingga RM5,696.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf olah Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred U41: RM2,429.00).
4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 seperti di bawah :

Bertanggungjawab dalam merancang, mengurus dan menilai program:

a. Kawalan Penyakit (Penyakit Berjangkit, Penyakit Bawaan Vektor)

b. Keselamatan dan kualiti makanan.

c. Kawalan Mutu Air Minuman (KMAM)

d. Perundangan dan Penguatkuasaan

e. Pengurusan dan analisis data

f. Promosi kesihatan dan risiko komunikasi

g. Merancang keperluan sumber manusia, kewangan dan logistik

h. Penyelidikan dan pembangunan

i. Merancang program intervensi

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kawalan Alam Sekitar C29 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.