Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Hidupan Liar G19

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Hidupan Liar G19. Adakah anda ingin bekerja di sektor perkhidmatan awam? Jom mohon jawatan kosong kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pembantu Hidupan Liar G19.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Hidupan Liar G19

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pembantu Hidupan Liar Gred G19 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Jabatan Laut Malaysia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pembantu Hidupan Gred G19 bagi permohonan kerja lepasan Sijil Pelajaran Malaysia menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pembantu Hidupan Liar G19


Berikut adalah informasi tentang Pembantu Hidupan Liar Gred G19 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pembantu Hidupan Liar Gred G19


Gaji Pembantu Hidupan Liar Gred G19 sekitar RM1,357.00 sehingga RM4,008.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pembantu Hidupan Liar pula berjumlah RM100.

Syarat Kelayakan Pembantu Hidupan Liar Gred G19


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,357.00); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,413.40); atau
● Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred G19: RM1,469.80).
● Calon bagi lantikan ke Pembantu Hidupan Liar Gred G19 hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Pembantu Hidupan Liar Gred G19 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pembantu Hidupan Liar Gred G19


Berikut adalah tugas-tugas Pembantu Hidupan Liar seperti di bawah :

1. Membantu Ketua Daerah menjalankan tugas-tugas pentadbiran jabatan di peringkat daerah, mengetuai unit kakitangan menjalankan tugas penguatkuasaan, pengurusan dan pemantauan hidupan liar.

2. Menjalankan aktiviti program pengembangan jabatan dan menjadi fasilitator kepada kursus-kursus pendidikan.

3. Bertanggungjawab mengetuai kakitangan menjalankan rondaan, ambush dan penggeledahan mengikut Akta Perlindungan Hidupan No. 76/72, menyediakan kertas pertuduhan, mengetuai tugas pengawalan ke atas gangguan hidupan liar, mengawal selia stor dan membantu ketua jabatan menjalankan tugas-tugas pentadbiran.

INFO BERKAITAN :

Jawatan Kosong Jabatan PERHILITAN 2019

Semoga perkongsian ini tentang gaji, kelayakan dan tugas Pembantu Hidupan Liar G19 membantu mereka yang ingin bekerja kakitangan kerajaan. Selamat maju jaya.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.