Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Perubatan U41

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Perubatan U41. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i Gaji, Kelayakan & Tugas iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Perubatan U41. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Perubatan U41

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Perubatan U41 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Perubatan bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Perubatan U41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Penolong Pegawai Perubatan U41
mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi ttugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Perubatan U41


Gaji Penolong Pegawai Perubatan U41 sekitar RM2,429.00 sehingga RM9,656.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Perubatan U41


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta telah berdaftar dengan Lembaga Pembantu Perubatan Malaysia.(Gaji permulaan ialah pada Gred U41: RM2,429.00).
4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Penolong Pegawai Perubatan U41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Perubatan U41


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Perubatan U41 seperti di bawah :

1. Memberi perkhidmatan kesihatan kepada masyarakat dari aspek kuratif, pencegahan, promosi dan pemulihan dalam sistem perkhidmatan kesihatan di Malaysia.

2. Memberi rawatan kuratif, pencegahan serta perkhidmatan bantuan kecemasan di Pusat-pusat Kesihatan termasuk Dispensari Statik dan Bergerak, Jabatan Pesakit Luar dan Jabatan Kemalangan dan Kecemasan.

3. Memberi rawatan awal dan segera serta sokongan bagi semua kes kecemasan dan merujukkan kes-kes berkenaan untuk pengendalian selanjutnya kepada pegawai perubatan.

Semoga perkongsian ini tentang Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Kesihatan U41 dapat membantu mereka yang ingin bekerja di sektor kerajaan. Selamat maju jaya dan moga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.