Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41. Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi anda yang berkelayakan boleh memohon jawatan kosong Pegawai Makmal Filem yang boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Sebelum itu, ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Makmal Filem Gred C41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Makmal Filem akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Kementerian Penerangan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Makmal Filem bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang tentang Pegawai Makmal Filem Gred C41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pegawai Makmal Filem Gred C41


Gaji Pegawai Makmal Filem Gred C41 sekitar RM2,317.00 sehingga RM9,620.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Makmal Filem Gred C41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Makmal Filem Gred C41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang kimia yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,317.00).

Jawatan Pegawai Makmal Filem Gred C41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Makmal Filem Gred C41 seperti di bawah :

Bertanggungjawab menguruskan tugas-tugas larasan filem, khidmat negatif dan pemeriksaan filem.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.