Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Optometri Gred U41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Optometri Gred U41. Berminat bekerja menjadi penjawat awam? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Bagi anda yang berkelayakan boleh memohon jawatan kosong Pegawai Optometri yang boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Sebelum itu, ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Optometri Gred U41.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Optometri Gred U41

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Optometri Gred U41 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan di Kementerian Penerangan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Optometri Gred U41 bagi permohonan kerja lepasan Ijazah Sarjana Muda menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Optometri Gred U41


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang tentang Pegawai Optometri Gred U41 mengenai senarai gaji, syarat kelayakan dan deksripsi tugas ;

Gaji Pegawai Optometri Gred U41


Gaji Pegawai Optometri Gred U41 sekitar RM2,429.00 sehingga RM9,656.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan Pegawai Optometri Gred U41 pula berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Optometri Gred U41


● Warganegara Malaysia.
● Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
● Ijazah Sarjana Muda Optometri yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta berdaftar dengan Majlis Optik Malaysia.(Gaji permulaan ialah pada Gred U41: RM2,429.00).

Jawatan Pegawai Optometri Gred U41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

>> Artikel berkaitan : Semakan Status SPA8i Melalui SMS 

Deskripsi Tugas Pegawai Optometri Gred U41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Optometri Gred U41 seperti di bawah :

Melaksanakan pemeriksaan mata (Optometris dan Orthoptics), perkhidmatan kanta sentuhan, mengukur ‘K-Reading' dan ujian penglihatan warna di hospital-hospital Kerajaan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.