Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Bentara Parlimen Gred N11

Gaji, Kelayakan & Tugas Bentara Parlimen Gred N11. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Bentara Parlimen? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Bentara Parlimen boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Bentara Parlimen Gred N11. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Bentara Parlimen Gred N11

Permohonan dan pengambilan jawatan Bentara Parlimen Gred N11 telah dibuka kekosongan jawatan di jabatan atau pelbagai kementerian. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Bentara Parlimen Gred N11 bagi permohonan kerja lepasan PMR/PT3 menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Bentara Parlimen Gred N11


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Bentara Parlimen Gred N11
mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi ttugasnya ;

Gaji Bentara Parlimen Gred N11


Gaji Bentara Parlimen Gred N11 sekitar RM1,216.00 sehingga RM2,983.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM80.00.

Syarat Kelayakan Bentara Parlimen Gred N11


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.(Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,216.00).
4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Bentara Parlimen Gred N11 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Bentara Parlimen Gred N11


Berikut adalah tugas-tugas Bentara Parlimen Gred N11 seperti di bawah :

Bertanggungjawab memberi perkhidmatan kepada ahli Parlimen semasa dewan bersidang, mengedar surat, risalah dan nota. Memantau keselamatan dan disiplin ahli Parlimen dan pelawat-pelawat dalam dewan. Membantu mengatur buku-buku/risalah-risalah dan Aturan Urusan Mesyuarat (Order Paper) sebelum persidangan dewan bermula. Selain itu, Bentara Parlimen turut membantu mengendalikan persidangan-persidangan antarabangsa serta mesyuarat-mesyuarat jawatankuasa dewan dan menjalankan tugas-tugas menyambut tetamu yang datang ke Parlimen Malaysia terdiri daripada tetamu kerajaan, para pembesar negara asing, delegasi luar dan dalam negara, badan-badan bukan kerajaan (NGO), para pelajar dan orang awam

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.