Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29

Gaji, Kelayakan & Tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Juruteknologi Pergigian? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Juruteknologi Pergigian boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Juruteknologi Pergigian Gred U29. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29

Permohonan dan pengambilan jawatan Juruteknologi Pergigian Gred U29 telah dibuka kekosongan jawatan di Kementerian Kesihatan Malaysia. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Juruteknologi Pergigian Gred U29 bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Juruteknologi Pergigian Gred U29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi ttugasnya ;

Gaji Juruteknologi Pergigian Gred U29


Gaji Juruteknologi Pergigian Gred U29 sekitar RM1,797.00 sehingga RM5,753.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Juruteknologi Pergigian Gred U29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Diploma dalam bidang teknologi pergigian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji permulaan ialah pada Gred U29: RM1,797.00).
4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jawatan Juruteknologi Pergigian Gred U29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29


Berikut adalah tugas-tugas Juruteknologi Pergigian Gred U29 seperti di bawah :

Merangka, memproses dan menghasilkan aplians prostetik, ortodonik, maksilofasial dan restoratif berdasarkan prosedur amalan pergigian yang unggul mengikut jenis bahan akrilik, logam, seramik dan komposit mencukupi aplians berikut :

1. Prostetik
i Dentur Penuh
ii. Dentur Sebahagian

2. Konservatif
i. Korona
ii. Inlai
iii. Onlai
iv. Jambatan (Bridge)

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.