Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Berita Gred S41

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Berita Gred S41. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Pegawai Berita? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Pegawai Berita boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Pegawai Berita Gred S41. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Berita Gred S41

Permohonan dan pengambilan jawatan Pegawai Berita telah dibuka kekosongan jawatan di Kementerian dan Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Berita bagi permohonan kerja lepasan Ijazah menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Berita Gred S41


Berikut dikongsikan adalah informasi tentang Pegawai Berita Gred S41 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi tugasnya ;

Gaji Pegawai Berita Gred S41


Gaji Pegawai Berita Gred S41 sekitar RM2,078.00 sehingga RM9,544.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM225.00.

Syarat Kelayakan Pegawai Berita Gred S41


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. ijazah sarjana muda yang diiktiraf oleh oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,078.00); atau
4. Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang  yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86)

Jawatan Pegawai Berita Gred S41 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Pegawai Berita Gred S41


Berikut adalah tugas-tugas Pegawai Berita Gred S41 seperti di bawah :

-

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.