Header Ads

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29. Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Pegawai Geosains? Jom mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui portal SPA8i iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Geosains boleh dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Geosains Gred C29. 

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Geosains Gred C29 telah dibuka kekosongan jawatan di Perkhidmatan Sains. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Geosains bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29


Berikut dikongsikan adalah informasi tentPenolong Pegawai Geosains Gred C29 mengenai gaji, kelayakan dan deksripsi ttugasnya ;

Gaji Penolong Pegawai Geosains Gred C29


Gaji Penolong Pegawai Geosains Gred C29 sekitar RM1,505.00 sehingga RM5,696.00. Manakala untuk kadar kenaikan gaji tahunan adalah berjumlah RM145.00.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Geosains Gred C29


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

1. warganegara Malaysia;
2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
3. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia aliran sains atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C29 : RM1,505.00); atau.
4. Sijil dalam bidang ukur tanah, kejuruteraan, kimia atau kimia industri yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C29 : RM1,514.33);
5. Diploma dalam bidang ukur tanah, kejuruteraan, kimia atau kimia industri yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred C29 : RM1,858.12).

Jawatan Penolong Pegawai Geosains Gred C29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29


Berikut adalah tugas-tugas Penolong Pegawai Geosains Gred C29 seperti di bawah :

-

Selamat maju jaya dan semoga dapat berkhidmat di pelbagai jabatan.

Sumber : SPA

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.